זיתים אדומים ביין- מתכון לכבישת זיתים
תיאור המתכון
באדיבות השף אלרן גולדשטיין מהמעדניה של גולדשטיין
מרכיבים
- 2 קילו זיתים
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 לימון פרוס
- 1 פלפל חריף פרוס
- 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
- תמיסת המלח:
- 2 ליטר מים
- 20 גר' מלח
אופן ההכנה
1. מומלץ להשתמש בזיתים אדומים בשלים כשוצבעם הופך אדום, שוטפים היטב ומשרים במים למשך 4 ימים בצנצנת או בכלי פלסטיק, יש להחליף את המים כל יום.
2. לאחר מכן מכינים תמיסת מלח: על כל ליטר מים, 10 גר' מלח - ביחס לכמות הזיתים.
3. מערבבים היטב את המלח והמים ושופכים מעל הזיתים.
4. מניחים שכבת זיתים שכבה של לימון , שום ופלפל חריף פרוס סה"כ 3 שכבות.
5. שופכים את תמיסת המלח עד שתכסה את הזיתים .
אוטמים עם המכסה למשך חודשיים!!
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
חנות המעדניה של גולדשטיין
לוי אשכול 201, צומת סביון, קרית אונו
הצג טלפון
053-8094859
|