קיש ביס – דלעת
תיאור המתכון
באדיבות השף אלרן גולדשטיין מ'המעדנייה של גולדשטיין'
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 1 כוס קמח
- 1/2 חבילת חמאה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית סוכר
- מילוי הבצק - הבלילה:
- 350 גרם דלעת
- 2 בצלים
- קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח , חמאה מלח והסוכר יחדיו עד לקבלת מרקם פירורי , מוסיפים את השמנת המתוקה בפעם אחת ולשים עד לקבלת מרקם אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח , קורצים עיגולים בגודל הרצוי המתאים לתבנית הקישים שברשותך (תבנית קישים קטנים) . מהדקים את הבצק בכל גומחה ומסירים את הבצק העודף. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ואופים אותו בתנור שחומים מראש ל180 מעלות כ12-15 דקות.
מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1X1 ס"מ , מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הדלעת
ממשיכים באידוי עד לריכוך הדלעת .
ממלאים את הבצק שהונח בתבנית בתערובת הבצל והדלעת ומחזירים לתנור ל15 דקות בחום של 180 מעלות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
חנות המעדניה של גולדשטיין
לוי אשכול 201, צומת סביון, קרית אונו
הצג טלפון
053-8094859
|