תבשיל כתף ופירה

תבשיל כתף ופירה

תיאור המתכון

באדיבות השף אלרן גולדשטיין –המעדניה של גולדשטיין

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה משרה:
יש לשים את נתח הכתף ביין האדום וגררי הפלפל השחור
ולהשרות 48 שעות לפני ההכנה
אופן ההכנה תבשיל:
מוציאים את נתח הכתף מההשריה של 48 שעות מתבלים במלח ופלפל
(כאשר מוציאים את הכתף מהמשרה היא בגוון סגול עז) צורבים בסיר הבישול עד לגוון זהוב ומוציאים .
מוספים את ירקות השורש וצורבים גם אותם באותו סיר עד לקבלת לגוון זהוב.
מוסיפים את היין וציר הב קר. מחזירים את נתח הבשר לסיר מכסים את הבשר במים מביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי שלוש.
לאחר בישול של כ 3 שעות מצננים את נתח הבשר ומניחים בקירור כ 3 שעות.
בזמן הזה יש לצנן את נןזל התבשיל ולצמצמו . תוך כדי צמצום מכפים את השמן כ 1/3 מהכמות עד שהרוטב סמיך. נפטרים מתכולת הירקות.
לאחר הקירור פורסים את נתח הבשר לפרוסות בעובי כ 1.5 ומחזירים לרוטב שבסיר
מגישים לצד פירה הבית ירקות ירוקים או גרטן תפוחי אדמה.

המתכון באדיבות
חנות המעדניה של גולדשטיין לוי אשכול 201, צומת סביון, קרית אונו הצג טלפון