מרק בטטה בארומת מנגו
תיאור המתכון
השף הראשי של מלון ענבל ירושלים, שף מוטי בוחבוט, מכין במיוחד לימי החורף הקרים, תפריטים הכוללים מטעמים המותאמים לחודשי הקור הירושלמי, וביניהם מגוון עצום של מרקים מקוריים אשר יחממו את אורחי המלון במקביל להנאה קולינארית מושלמת.
מרכיבים
- 6 יח' בטטה בינוניות קלופות.
- 1 יח' מנגו גדול קלוף חתוך לקוביות ובשל
- 1 גבעול תימין טרי.
- 1 ליטר ציר ירקות
- 400 גר' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
- 1 יח' כוכב אניס
- 150 סמ''ק שמנת מתוקה
- מלח-פלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
לקלוף ולחתוך לקוביות גסות את הבטטה , תפוח האדמה, להעבירם לסיר הבישול + ציר הירקות,
קוביות מנגו תימין טרי,כוכב אניס, יש לבשל הכל יחדיו עד לריכוך מלא.
יש להוציא את כוכב האניס ולטחון את כל מרכיבי המרק טחינה דקה עד לקבלת נוזל סמיך, ניתן להוסיף עוד ציר ירקות .
להחזיר לסיר לבישול נוסף של 5 דקות, להוסיף שמנת, השלמת טעם, מלח פלפל.
ליצוק לצלחת מרק, ניתן לקשט בשבבי ערמונים, עירית קצוצה, ומעט שמן סומסום.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
02-6756689
|