לביבות בטטה וכרשה לחנוכה
- מתאים ל: 25 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לקראת חג החנוכה מציג השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה מתכון להכנת
לביבות בטטה וכרשה בציפוי פריך.
מרכיבים
- 100 גרם חמאה
- 2 יחידות כרשה (החלק הלבן) חתוכות לפרוסות דקות
- 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
- 1/4כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח ופלפל
- עלים מ- 2 ענפי תימין
- 5 ביצים
- קמח לקימוח
- 200 גרם פנקו (פירורי לחם יפנים- יותר גסים)/ פירורי לחם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שקיפות.
מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ- 20 דקות.
מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות (על מנת לאדות את הנוזלים המיותרים) עד התרככות.
מערבבים בקערה כרשה, בטטה ותפוח אדמה ומועכים במזלג.
מוסיפים עלי תימין ו- 2 חלמונים (שומרים את החלבונים בצד), מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומשפרים טעמים. אם המסה רטובה או דלילה , מוסיפים קמח (לא יותר מכף).
טורפים את שאר הביצים (יחד עם החלמונים ששמרנו) בצלחת עמוקה, מכינים צלחת נוספת של קמח ופירורי לחם.
יוצרים כדורים בגודל פינג – פונג ומשטחים, מקמחים, טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם מכל הצדדים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה . חשוב שהשמן יהיה חם, כדי שהלביבות לא יספגו המון שמן ולא ישברו
מניחים על גבי נייר סופג
מגישים עם סלט עלים מרענן ורוטב לפי טעמכם
הערות
הלביבה נפלאה עם יוגורט פיקנטי, הנעשה כך: מערבבים גביע יוגורט עם חצי כפית טבסקו, כף שמן זית, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס . עוד רטבים מומלצים להגשה: איולי לימון ואיולי אריסה.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת כרמים
בכניסה למושב , סגולה
הצג טלפון
08-8505859
|