פילה דג לוקוס אפוי בירקות שורש ולימון
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, מגיש לסתיו מתכוני גורמה, שעושים שימוש בעשבי תיבול והירקות העונתיים, בתוספת רטבים המצדיעים לחילופי העונות.
מרכיבים
- 4 פילה דג לוקוס נקי מעצמות וטרי
- 2 גזרים
- 2 בצל סגול
- 4 שני שום לא קלוף
- 2 שורש פטרוזיליה
- 3 שורש סלרי
- 4 יח' ארטישוק ירושלמי
- 2 לימונים
- 4 ענפי טימין
- 4 כפות יין לבן
אופן ההכנה
חותכים את כל הירקות השורש בחיתוך גס.
מחממים במחבת הגשה מעט שמן, ומטגנים את כל הירקות שורש.
מוסיפים את שיני השום ,הטימין ואת הלימונים.
צורבים במחבת את הדג על הצד של העור, ומוסיפים יין לבן ומעט נוזל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 12 דק' - עד שהדג מוכן .
המתכון באדיבות
|
מסעדת כרמים
בכניסה למושב , סגולה
הצג טלפון
072-3281699
|