פטריות בגריל ושקדי עגל על קרם ארטישוק
- מתאים ל: 3 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, מגיש לסתיו מתכוני גורמה, שעושים שימוש בעשבי תיבול והירקות העונתיים, בתוספת רטבים המצדיעים לחילופי העונות.
מרכיבים
- שקדי עגל נקיים וחלוטים
- 10 יח' פטריות שמפניון
- 5 יח' פטריות פורטבלו
- 4 יח' פטריות יער
- 4 יח' ארטישוק ירושלמי
- 2 יח' תפו"א
- כרישה פרוסה דק
אופן ההכנה
צולים בגריל/בתנור את מיקס הפטריות.
חולטים את שקדי העגל, מנקים מגידים , ולאחר מכן צולים בגריל .
צולים את הכרישה בסיר, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת התפו"א בתוספת מעט טימין, מלח ופלפל לבן. מבשלים עד לדרגת רכות.
טוחנים את הארטישוק ותפ"וא בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.
מחממים במחבת מעט שמן, ומוסיפים את מיקס הפטריות בגריל.
מוסיפים את שקדי העגל והטימין, מקפיצים ומוסיפים יין לבן.
מניחים את מיקס הפטריות בגריל ואת שקדי העגל על הקרם הארשיטוק.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כרמים
בכניסה למושב , סגולה
הצג טלפון
08-8505859
|