עצמאות: קבב על שיפוד בטטה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה
מרכיבים
- חומרים לבשר:
- ½ ק"ג בשר טחון (ניתן לשלב 10% שומן כבש)
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 בצל קטן (מגורד בפומפייה)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 2 ענפי תימין
- חומרים לבטטה:
- 1 בטטה בגודל בינוני
- שמן זית
- מלח גס
- סוכר חום
אופן ההכנה
הכנת הקבב: מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצרים עיסה אחידה. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה עד להתמזגות הטעמים.
הכנת הבטטה: קולפים בטטה בינונית , ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. חותכים את הפרוסות למקלות, מתבלים בשמן זית, מלח גס ומעט סוכר חום. מכניסים לתנור למשך 16-18 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס (מקלות הבטטה ישמשו אותנו בהמשך כשיפוד)
הרכבת המנה: לוקחים כמאה גרם בשר ויוצרים כמעין תיבה. מניחים במרכז את שיפוד הבטטה, מקפלים ומהדקים (הקפידו כי קצוות הבטטה יבלטו משני הצדדים באורך של כ-1/2 ס"מ). צולים את השיפוד על גריל פחמים או מחבת ברזל לפי הנדרש.
אופן ההגשה: ניתן להגיש בליווי רוטב צ'מיצ'ורי, המורכב משמן זית, עשבי תיבול ומיץ לימון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כרמים
בכניסה למושב , סגולה
הצג טלפון
08-8505859
|