כתף עגל אהבה

כתף עגל אהבה

תיאור המתכון

באדיבות השף אלרן גולדשטיין – "המעדנייה של גולדשטיין"

מרכיבים

אופן ההכנה

שופכים את היינות לכלי גדול ועמוק ומשרים בו את הבשר ל-48 שעות.
לאחר 48 שעות, מוצאים את הבשר מהיין (את היין שומרים). מתבלים או במלח ופלפל וצורבים אותו בשמן קנולה מכל הצדדים במחבת גדולה.
לאחר הצריבה מוצאים את הבשר מהמחבת ומעבירים לאותה המחבת עם אותו השמן מכניסים את כל ירקות השורש ומטגנים אותם עד לקבלת גוון שזוף.
את ירקות השורש מעבירים לכלי של הבשר שופכים פנימה את היין ומוסיפים את 4 עצמות מח העצם. עוטפים את הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
40 דקות מבשלים את הבשר ב-200 מעלות ואח"כ מבשלים אותו שעתיים בחום של 170 מעלות.
כשעה לפני סיום הבישול יש להפוך את הבשר.
מומלץ לבדוק מידי פעם את המנה, לראות שלא יתאדו הנוזלים ולהרטיב את הבשר ברוטב.
מוצאים מהתנור ומגשים חם לשולחן.

המתכון באדיבות
חנות המעדניה של גולדשטיין לוי אשכול 201, צומת סביון, קרית אונו הצג טלפון