קדרת לוקוס

קדרת לוקוס

תיאור המתכון

לקראת חג הפסח מציג השף סהר רפאל, ממסעדת כרמים במושב סגולה, את הפרשנות האישית שלו לסוגיית הדגים. במתכון הנהדר של קדרת הלוקוס, תמצאו את כל המרכיבים שהקנו לשף את סגנונו המפורסם: מבחר עשבי תיבול המכניסים הרבה רעננות למנה, מעט יין לבן וכמות נכבדה של ירקות העונה. חג שמח לכל בית ישראל!

מרכיבים

אופן ההכנה

1. יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
2. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
4. כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות .
5. מפזרים את ענפי התימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.

המתכון באדיבות
מסעדת כרמים בכניסה למושב , סגולה הצג טלפון