קדרת לוקוס
- זמן הכנה: 50 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת חג הפסח מציג השף סהר רפאל, ממסעדת כרמים במושב סגולה, את הפרשנות האישית שלו לסוגיית הדגים. במתכון הנהדר של קדרת הלוקוס, תמצאו את כל המרכיבים שהקנו לשף את סגנונו המפורסם: מבחר עשבי תיבול המכניסים הרבה רעננות למנה, מעט יין לבן וכמות נכבדה של ירקות העונה. חג שמח לכל בית ישראל!
מרכיבים
- לוקוס שלם
- שמן זית
- שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
- שומר חתוך גס
- מקל סלרי חתוך גס
- ראש שום חצוי
- לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי חרדל
- 7 ענפי תימין
- 4 ענפי רוזמרין
- ½ כוס יין לבן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
2. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
4. כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות .
5. מפזרים את ענפי התימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כרמים
בכניסה למושב , סגולה
הצג טלפון
072-3281699
|