עוגת שוקולד ופירות יבשים ביין
- זמן הכנה: שעה ורבע
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת שוקולד עשירה עם פירות יבשים שהושרו ביין באדיבות שף עמיר לוליאן.
מרכיבים
- 100 גר' חמאה
- כוס וחצי סוכר
- 3 ביצים גדולות
- 100 גר' שוקולד מריר
- 2.5 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- רבע כוס חלב
- 1 כוס יין אדום
- 1 כוס מים
- 1 מקל קינמון
- כוס פירות יבשים (לפי מה שאוהבים)
אופן ההכנה
1. להקציף את החמאה, סוכר וביצים.
2. להמיס את השוקולד ולהוסיף לתערובת ולערבב.
3. להוסיף קמח, אבקת אפיה וחלב, לערבב ולשפוך לתבנית.
4. להרתיח במשך חמש דקות את היין, מים ומקל קינמון.
5. להוריד מהאש ולהוסיף את הפירות היבשים, להשרות חצי שעה, לסנן ולהניח על העוגה.
6. לאפות בחום של 180 מעלות כ 40 דקות.
הערות
תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ליליות
דפנה 2, תל אביב
הצג טלפון
053-8094771
|