טו בשבט: צ'טני שזיפים על המבורגר טלה
        
        
            
            - זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל שזיפים המונח על המבורגר טלה.
באדיבות שף מאור סיטון.
        מרכיבים
- 1 ק"ג שזיפים מגולענים
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 בצל סגול קצוץ
- 150 גר' חומץ בלסמי
- 150 גר' סוכר
- 20 גר' מלח
- 1 ליטר יין אדום משובח
- 100 גר' רוטב מרסלה
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן. 
2. מוסיפים את הסוכר, המלח, היין האדום והחומץ הבלסמי עד צמצום של 50% מהנוזל. 
3. מוסיפים את השזיפים, מבשלים עוד 10-20 דק' (עד ריכוך השזיפים), מכבים את האש ומוסיפים רוטב מרסלה. 
4. על גריל לוהט מניחים המבורגר טלה 220 גר' וצולים עד רמת עשייה רצויה (מדיום/וואל/וואל דאן) ומעל מניחים את הצ'טני שזיפים.
        
        
        
	
		| המתכון באדיבות | 
		| מסעדת ביביבי אשדוד
                                        הבנאים 4, אזור תעשיה, אשדוד
                הצג טלפון
08-8539797 
 |