Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק חומוס כרישה ותפו"א

מרק חומוס כרישה ותפו"א

מרק חומוס כרישה ותפו"א

תיאור המתכון

מרק טעים המשלב טעמים שונים: חומוס, כרישה ותפוחי אדמה.
באדיבות השף סהר רפאל.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר שמן זית וחמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם, ומטגנים במשך 2-3 דקות.
3. יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לירקות, ומבשלים במשך 40 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות המקולפות והבזיליקום, מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד שגרגירי החומוס הופכים לרכים.
5. מוציאים כוס גרגירי חומוס עם הנוזל וטוחנים למרקם חלק, ומחזירים אל המרק - עד שהגרגירים והכרישה יוצרים מרקם סמיך וכפרי. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים את הטעם.
6. בעת ההגשה מומלץ לבזוק מעל המרק מעט שמן זית ומעט קרוטוני פיתה.

הערות

תוספת להגשה - קרעי פיתה מתובלים: לוקחים פיתה (אפשר גם פיתה מיום האתמול), חותכים לפיסות קטנות ומתבלים עם שמן זית, זעתר, מעט שום כתוש וסומק. מערבבים ואופים בחום של 200 מעלות - עד שהפיתה נעשית פריכה. להגיש עם המרק בחום ובאהבה.

המתכון באדיבות
מסעדת כרמים בכניסה למושב , סגולה הצג טלפון