מרק חומוס כרישה ותפו"א
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מרק טעים המשלב טעמים שונים: חומוס, כרישה ותפוחי אדמה.
באדיבות השף סהר רפאל.
מרכיבים
- 2 כפות חמאה
- 4-5 כפות שמן זית
- 4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן
- 6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעות
- עלים מ-3 ענפי טרגון
- כף שום כתוש
- מלח פלפל
- 4-5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
- 6-7 עלי בזיליקום
אופן ההכנה
1. מחממים בסיר שמן זית וחמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם, ומטגנים במשך 2-3 דקות.
3. יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לירקות, ומבשלים במשך 40 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות המקולפות והבזיליקום, מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד שגרגירי החומוס הופכים לרכים.
5. מוציאים כוס גרגירי חומוס עם הנוזל וטוחנים למרקם חלק, ומחזירים אל המרק - עד שהגרגירים והכרישה יוצרים מרקם סמיך וכפרי. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים את הטעם.
6. בעת ההגשה מומלץ לבזוק מעל המרק מעט שמן זית ומעט קרוטוני פיתה.
הערות
תוספת להגשה - קרעי פיתה מתובלים: לוקחים פיתה (אפשר גם פיתה מיום האתמול), חותכים לפיסות קטנות ומתבלים עם שמן זית, זעתר, מעט שום כתוש וסומק. מערבבים ואופים בחום של 200 מעלות - עד שהפיתה נעשית פריכה. להגיש עם המרק בחום ובאהבה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כרמים
בכניסה למושב , סגולה
הצג טלפון
08-8505859
|