סינטה כבושה עם תאנים וסירופ בלסמי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: לילה לפני + 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנה פשוטה מבשר סינטה נא, שעבר כבישה קלה, מבית היוצר של מסעדת ליליות. שילוב קליל ונהדר של מתיקות ומליחות.
מרכיבים
- 500 ג' סינטה מאיכות מעולה, מיושנת ונקייה מגידים ומשומן
- 1 כף מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 100 מ"ל חומץ בלסמי
- 4 כפות סוכר דמררה
- 6 תאנים יפות ובשלות
- חופן עלי בזיליקום קטנים
- 4 פרוסות באגט דקות מאד
- שמן זית
אופן ההכנה
1. בלילה לפני: לפזר על נתח הסינטה את המלח והפלפל בצורה אחידה.
2. בבוקר (או אחרי 8 שעות): יש לנקות את הסינטה היטב משאריות המלח והפלפל, לפרוס לפרוסות דקיקות, ואפילו לדפוק אותן עם פטיש שניצל.
3. בסיר קטן שמים את החומץ הבלסמי והסוכר ומביאים לצמצום עד לקבלת סירופ דליל.
4. על צלחת מניחים פרוסת באגט אחת (ניתן לצלות לפני כן בטוסטר), מעליה את פרוסת הסינטה ותאנים קרועות.
5. מזלפים מעל את הסירופ ומעט שמן זית ומפזרים את עלי הבזיליקום.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ליליות
דפנה 2, תל אביב
הצג טלפון
053-8094771
|