קיש בטטה בצ'ילי
- מתאים ל: 8 מנות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קלתית בצק פריך, נימוח, במלית בטטה מפתיעה... זה חייב להיות מוצלח! היישר מבית היוצר של קישריה, מתכון מעניין שתמיד קוצר מחמאות.
מרכיבים
- לבצק:
- 150 גרם קמח לבן מנופה
- 100 גרם חמאה
- כפית מלח
- כף סוכר
- 2 כפות מים
- 1/2 כפית חומץ
- למלית:
- 1 ק"ג בטטה
- 1/2 כוס צ'ילי
- 1/4 כוס שמן
- 1 שמנת מתוקה 10%
- 2 ביצים
- 3 כפות קורנפלור
- מלח, פלפל
- קוקוס קלוי לקישוט
אופן ההכנה
* מכינים את הבצק: מערבבים חמאה + קמח במעבד מזון לפירורים. מוספים תבלינים ומים. מעבדים לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לעשה לפחות.
* מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מערבבים עם השמן ומתבלים במלח ופלפל. מכניסים לתנור חם, 180 מעלות, לכ- 3/4 שעה עד שהבטטה רכה.
* מערבבים את השמנת עם ביצים, קורנלפור ותבלינים לתערובת חלקה ללא גושים.
* מרדדים את הבצק ומחוררים בעזרת מזלג. מרפדים את תבנית הקיש.
* מערבבים את הבטטות עם רוטב הצ'ילי ומסדרים על הבצק.
* יוצקים מעל את תערובת השמנת המתוקה.
* מפזרים מעל קוקוס לקישוט ומכניסים לתנור חם.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
בית קפה קישריה
כצנלסון 147, גבעתיים
הצג טלפון
03-6705080
|