אינגליש קייק בטטות ורוקפור
- מתאים ל: 2 תבניות אינגליש קייק מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת השף אלרן גולדשטיין, המעדניה של גולדשטיין
מרכיבים
- רכיבים למילוי:
- 2 בטטות בינוניות חתוכות לשישיות מתובלות בשמן זית ואפויות
- 50 גרם רוקפור
- מילוי:
- 300 גרם גבינת כנען
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם שמנת חמוצה
- 50 גרם מוצרלה מגורדת
- 3 ביצים
- רכיבים לתחתית בצק פריך מלוח:
- 1 כוס קמח
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמנת מתוקה
- 3/4 כפית סוכר
אופן ההכנה
לערבב את כל מרכיבי המילוי יחד, למעט הבטטות וגבינת הרוקפור ולתקן את הטעם עם מלח ופלפל שחור גרוס.
לעבד את החמאה והקמח עד לספיגה של החמאה
להוסיף מלח, סוכר ושמנת ולעבד את המסה עד קבלת בצק (אם הבצק מעט לח אפשר להוסיף עוד קצת קמח)
לקרר את הבצק לשעתיים.
הרכבת האינגליש קייק-
מרפדים תבנית אינגליש קייק בשכבת בצק, ואופים כ-10-12 דקות בתנור שחומם ל180 מעלות. לאחר מכן מניחים שכבה של תערובת הגבינות עד 1/2 מגובה התבנית.
מניחים את הבטטה על גבי תערובת הגבינות (להקפיד לא לשים יותר מידי מהתערובת כדי שהבטטות לא ישקעו מטה)
לפזר מעל את גבינת הרוקפור
אופים כ-30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
אפשר להגיש את האינגליש קייק עם רוטב של יוגורט ושמנת חמוצה עם שמיר ושום, לפזר כמה עלי אורגנו טריים.
המתכון באדיבות
|
חנות המעדניה של גולדשטיין
לוי אשכול 201, צומת סביון, קרית אונו
הצג טלפון
053-8094859
|