טירמיסו ובישקוטים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכונים ייחודיים של הקונדיטורית ליאת גבאי מעשרות העוגיות, העוגות והקינוחים שהקונדיטוריה מתמחה בהכנתם
מרכיבים
- בישקוטים:
- 3 חלמונים
- כף סוכר
- קרם:
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- חצי כוס אבקת סוכר
- 4 חלמונים
- 5 גרם ג'לטין
- 2 כפות ליקר קפה.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- כוס מים
- חצי כוס סוכר
- כף נס/שוט אספרסו
אופן ההכנה
בישקוטים:
מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף אוורירי.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עם החלמונים המוקצפים.
מקפלים פנימה את הקמח.
מרפדים תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שף זילוף פסים באורך 5 ס"מ.
אופים בתנות שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 15 דקות.
קרם:
מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת סוכר.
מקציפים את החלמון לקצף אוורירי ומוסיפים את לגבינה תוך כדי ערבוב.
ממיסים את הג'לטין והליקר במעט מים רותחים ומוסיפים לאט לקערה.
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצף עדין ומקפלים לתערובת הגבינה.
סירופ:
להרתיח. להוריד מהאש ולהוסיף שוט של אספרסו או כף נס קפה ולקרר.
הרכבת העוגה:
להניח על תחתית הרינג שכבה של בישקוטים טבולים בסירופ. מעל להוסיף חצי מהקרם. להניח שכבה נוספת של בישקוטים טבולים ולהוסיף את שארית הקרם.
לתת לעוגה להתייצב במקרר עדיף למשך לילה.
הערות
רינג קוטר 24
הטירמיסו מגיע על מצע של בישקוטים. אפשר להכין אותם לבד והאופציה הקלה יותר היא לקנות אותם מוכנים.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר