פרחי זוקיני ממולאים
ארניה קייטרינג
18/09/2007
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפרחי זוקיני ממולאים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 20 פרחי זוקיני
- 1 ק"ג פטריות שמפיניון
- מיץ מלימון אחד
- 400 גר' חמאה
- 2 שאלוט קצוץ
- מלח ופלפל לפי טעם
- 10 כפות שמנת מתוקה
- 4 חלמונים
- 2 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה
הכנה:
1.לחתוך את הפטריות ולהשרות במיץ הלימון.
2.במחבת גדולה להמיס 60 גר' חמאה ולהקפיץ בה את השאלוט. כשהשאלוט נעשה שקוף, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ עוד 3-4 דק'.
3.לסנן את הפטריות בשינוא (מסננת קונית) מעל קערה ולשמור את הנוזלים להמשך.
4.כשמסונן, לשפוך את הפטריות חזרה למחבת ולייבשן תוך ערבוב, כ- 3 דק'.
5.להוריד את המחבת מהאש.
6.בקערה נפרדת לערבב את השמנת המתוקה עם החלמונים ולתבל במלח ופלפל. להוסיף לפטריות שבמחבת ולערבב במרץ, כ- 2 דק'.
7.להעביר את העסק שוב לסינון על שינוא, מעל הנוזלים שנצטברו במהלך הסינון הראשון.
***עד כאן ניתן להכין יום מראש.
8.להבריש בעדינות את גבעולי הזוקיני, רצוי במברשת פטריות. אם אין, גם מברשת מריחה תעשה את העבודה.
11. למילוי הפרחים: ביד אחת פותחים את הפרח ובשנייה ממלאים בכפית מילוי הפטריות ולסגור בסיבוב בעדינות את עלי הכותרת.
12. להניח את כל הפרחים הממולאים במגש אידוי (רשת) ולכסות עד לשימוש.
13. לצמצם את נוזלי הפטריות עד לכרבע. לכבות את האש ולהוסיף תוך טריפה את החמאה, קוביה קטנה בכל פעם.
14. להרתיח מים בגובה כשני ס"מ בסיר עם גבעולי רוזמרין לאידוי. כשרותח, להכניס את הפרחים הממולאים על גבי הרשת (מעל למים), לכסות ולבשל במשך כ- 10 דק'. מבחן מוכנות: חדירה קלה של הסכין לגבעול.
להגשה: לשים 2-3 פרחים בצלחת ולשפוך 3 כפות רוטב מעל.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר