מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > גפילטע פיש של השף מוטי בוחבוט

גפילטע פיש של השף מוטי בוחבוט

גפילטע פיש של השף מוטי בוחבוט

תיאור המתכון

מאת מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

• יש לפלט את דג הקרפיון (לפילה ללא הידרות), לקלף את העור ולשמור אותו בצד.
• יש לטחון במטחנת בשר את פילה הדג,ביצים קשות, בצל. דק ככל שניתן.
• להעביר את המסה הטחונה לכלי, להוסיף לעיסה ביצים, 2 יח' גזר מגורד, מלח, פלפל, סוכר, פירורי לחם, שקדים טחונים, לערבב הכל יחדיו עד לקבלת מסה אחידה.
• להניח את עור הדג שהשלנו מהדג על ניילון ניצמד ולמלא בתוכו מהמילוי שהכנו, לגלגל כמו סוכריה, לעטוף בנייר כסף ושוב לגלגל כמו סוכרייה.
• יש להכין ציר ממים, הידרות דג, בצל, גזר, סלרי, עלי דפנה, מלח, פלפל, סוכר. להרתיח, אל הנוזל הרותח להכניס את רולדות הדג (אם נשארה מסה יש להכין קציצות ולהוסיף גם אותן)
• לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי
• להעביר את הרולדות והקציצות לתבנית ולהוסיף מעט מהנוזל מעל ולקרר למשך יממה
הצעת הגשה:
• לפרוס פרוסות דקות מהגזר המבושל ולהניחו על צלחת הגשה, לפרוס פרוסות מרולדת הגפילטע פיש ולהניח מעל הגזר. אפשר לשלב בצלחת גם קציצה ופרח סלמון מעושן, לקשט את המנה בפלחי עגבנייה פרוסה, נבטי צנונית, זית שחור ולהגיש.

המתכון באדיבות
מסעדת סופיה ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים הצג טלפון