מרינדה להשריית אסאדו
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרינדה להשריית אסאדו ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 3 גמבה אדומה
- 1 פלפל שטה חריפה
- מלח גס
- 1 וחצי כף חומץ בלסמי
- 2 ראשי שום טרי כתוש
- 1 כף סוכר חום
- שמן סויה - 200 cc
- יין אדום - 200 cc
אופן ההכנה
אופן ההכנה מתבצע במקביל ובשלבים שונים.
צולים את הגמבה והפלפלים על האש, עוטפים אותם בניילון נצמד ומכניסים אותם למקרר.
מחממים את הסוכר עם מעט שמן סויה עד שמגיעים למרקם של קרמל, ממשיכים לחממם את הקרמל על האש ומדללים אותו בעזרת היין האדום. שמים בצד.
קולפים את הפלפלים (שיצאו מהמקרר) ומורידים את הראשים.
מחממים במחבת עם מעט שמן סויה את השום, מוסיפים את הפלפלים את החומץ הבלסמי ואת הקרמל. מבשלים כ- 10 דקות נוספות, מורידים מהאש, מקררים במקרר ואח''כ טוחנים בבלנדר.
את בשר האסאדו סוגרים באש חזקה משני הצדדים (רצוי במחבת ללא שמן). מורחים את המרינדה על האסאדו ומשרים ל- 24 שעות במקרר (ניתן להפוך את האסאדו במרינדה במקרר כפעמיים).
למחרת ... יאלה על האש.
הערות
המתכון באדיבות השף – אומברטו טוקוס
מסעדת ''קאזה דו ברזיל''
קישורים:קאזה דו ברזיל