מרק ירקות מחיתי במילוי קציפת ארטישוק
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים
מרכיבים
- למרק:
- 2 ליטר מים
- 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 קישואים חתוכים לקוביות
- 3 בצלים חתוכים לקוביות
- חצי צרור פטרוזיליה
- עלים מ-3 ענפי סלרי חתוכים לקוביות
- 3 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- קציפת הארטישוק:
- 200 גר' תפוח אדמה מבושל וטחון לפירה
- 200 גר' ארטישוק מבושל וטחון לפירה
- מלח, פלפל
- 100 סמ"ק ריץ' פרווה מוקצף
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
• בסיר בישול יש לחמם שמן , ליצוק את כל הירקות לטיגון עד לקבלת צבע זהוב.
• מוסיפים את המים וכל שאר החומרים, יש לבשל כשעה עד לריכוך הירקות,
• להשלים טעם עם מלח, פלפל.
• בכלי נפרד יש לערבב את פירה תפוח אדמה + פירה הארטישוק ולהשלים טעם.
• יש לקפל את הפירה לשמנת הפרווה עד לקבלת מסה אחידה ואוורירית.
הצעת הגשה:
• ליצוק מהמרק לכלי הגשה ומעל המרק יש להניח כף מקרם הארטישוק, לזרות מעל מעט שמן זית ולהגיש.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
02-6756689
|