מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אם שותים, אז גם אוכלים ורצוי עם חברים...


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ג'סיקה מ''קסם של תיבול..'' מספרת על בישול עם אלכוהול, ומנדבת מתכון צ'וריסוס סמוקים ביין אדום.
גדולי השפים והמומחים ,תמיד אומרים: ''יין שלא תשתה ממנו, גם לא תבשל איתו'', איכות המוצר תחרוץ את גורל המנה ותביא להצלחה או כשלון של המתכון.

אז מי שאוהב ויודע לשתות אלכוהול – בירה, יין, וויסקי, עארק וקרובי משפחתם וודאי יאהב למצוא אותו גם בצלחת לפניו.
למה לבשל עם אלכוהול ?
הסיבה העיקרית לשימוש באלכוהול בבישול היא לשם הדגשת טעמים. בל נשכח כי רב התמציות בעלות הטעמים העזים, כגון תמצית וניל או תמצית תפוזים, הן על בסיס אלכוהול.
במתכונים רבים, האלכוהול מהווה תוספת חיונית לשם השגת תגובה כימית (הנוצרת בזמן שילוב בין המרכיבים והמירקמים) שתוביל לטעם המנצח של המנה.
שילוב האלכוהול בבישול גורם למנות רבות לשחרר טעמים ייחודיים, תוצאה שלא הייתה מושגת בלעדיו.
לאילו מנות מוסיפים אלכוהול?
לאלכוהול יש השפעות שונות על מרכיבים שונים. הבירה למשל תתפיח בצק ללחם ותעבה תבשילים. ישנם משקאות אלכוהולים המשמשים אותנו למרינדות, ותרומתם מעבר לטעם, היא ריכוך סיבים ומכאן ריכוך הבשר. שימוש נוסף שייך יותר לתחום ה ''show'', מנות פלמבה (flambe), בהן מובער האלכוהול כחלק מהגשת המנה. לרב יהיו אלו מנות אחרונות, בהן משתמשים במשקה בעל אחוזי אלכוהול גבוהים 40% כמו קוניאק, ברנדי וכו'. בהכנת פונדו גבינה, הוספת היין או השרי לגבינה, גורמת להורדת נקודת הרתיחה של בלילת הפונדו דבר המונע היווצרות גושים בפונדו.
האם האלכוהול מתנדף בבישול?!
התשובה תלויה בשילוב של דברים : סוג המשקה בו משתמשים, אורך זמן הבישול ואופן הבישול. בקיצור חום וזמן הם שיכריעו את הסוגייה.

ועכשיו מהתאוריה ל''טייסט''

צ'וריסוס סמוקים (נקניקיות) ביין אדום
חומרים
6 נקניקיות עבות/ צ'וריסו ( אפשר מכל סוג, רצוי שיהיו עשירות בטעם) חשוב – לנקב מעט את הנקניקיות עם מזלג, לפני שמטגנים על מנת שלא יתפוצצו וישפריצו בזמן הטיגון.
½ בקבוק יין אדום יבש
2 כפות שמן זית
2 כפיות עלי תימין מיובשים
3 כפות סוכר חום או דבש
אופן ההכנה
שלב א' - מחממים במחבת את השמן ומוסיפים הנקניקיות המנוקבות, מטגנים עד שגוון הנקניקיות ''שזוף''.
שלב ב' – מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה ובשלב זה מוסיפים את התימין + דבש/סוכר + מלח+ פלפל שחור. ממשיכים לבשל עד שהנוזל מצטמצם ונעשה סמיך והנקניקיות סמוקות מהיין.
ולאכול.

ממומלץ לאכול עם חרדל חריף. וכתוספת אורז לבן בתבול רוטב היין של הצ'וריסוס.
המנה מוצלחת גם כשהיא בטמפ' החדר – כמנה ראשונה (חטיפים)