עוד פרק ביומן הבילויים הלילי של נועה שחר, שהפעם קפצה לפתיחה של סמואל, הבר החדש בנחלת בנימין המאיים להפוך למקום החם של החורף.
רציתי שנצא באחת-עשרה. בסוף כרגיל יוצאים רק בחצות. עד שהוא מתארגן, שאלוהים ישמור. אני זרקתי על עצמי איזה חצאית ויאללה, לדרך, אבל הוא שותה את הקפה שלו, מסיים לראות את הסרט, מחליף חולצה, חייב לעשות שיחת טלפון דחופה.
בסדר, היות ואנחנו הולכים לערב פתיחה של מקום חדש באמת אין מה למהר. שנינו לא עובדים מחר וטבען של מסיבות כאלה להתחיל מאוחר. בדרך אנחנו מתלבטים אם נחלת בנימין מספר 85 זה בחלקו הצפוני או הדרומי של הרחוב, ומהמרים על הצפוני. הטעות הזו עולה לנו בכמה דקות של הליכה דרומה אבל גם זה בסדר, לא רע לסקור את חיי הלילה של הרחוב וביום חמישי בלילה זה דווקא די מעניין.
קל מאד לזהות את הכניסה ל''סמואל'' הערב. הבר פתוח כשבועיים, הערב זהו ערב ההשקה החגיגי שלו ובכניסה מצטופפים המון אנשים. בפנים מלא מאוד. כולם באו לפקוד ולבדוק את המקום החדש. המוסיקה אלקטרונית ומקפיצה, חלק מהאנשים רוקדים, ואנחנו מתיישבים על הבר ומעדיפים לרקוד בפלג הגוף העליון בלבד. הברמנית מגישה לנו שני קוקטיילים שהיא מציגה כמקוריים שלה: סנוויף ולולה, ומסרבת לתת לנו פרטים על דרך הכנתם או אפילו על בסיס מה הם עשויים. סנוויף הוא קוקטייל בהיר ועדין, ולולה, שטעים לי אפילו יותר, מוצא חן בעיני גם בגלל שמו, שיש לי אליו רגשות סנטימנטליים.
אנחנו מנשנשים גם צלחת גבינות חביבה עם טוסטונים, אבל התפריט של הסמואל מושקע ומציע הרבה יותר מזה. יש בו טאפאס גבינות וטאפאס אנטרקוט (רצועות אנטרקוט מוקפצות עם מלח ים ושמן זית), טאפאס עגבניות עם גבינה מגורדת ולימון, מנה מיוחדת ביותר, וכנפיים בשני רטבים: צ'ילי וטריאקי. יש גם סלט יווני, סלט ''בייבי סמואל'', שלושה סוגי טוסטים, הום פרייז וגם כמה סוגים של טורטיות, עם בשר ועם גבינות. בקיצור, אפשר ורצוי להגיע למקום רעבים כי יש מה לאכול, וגם טעים.
התכנית הסופית לליינים טרם התגבשה, דווח לנו מההנהלה, אבל בינתיים קבוע בסמואל: בימי שני ערב גייז, ברביעי, ישראלי עם הופעות חיות של הרכבים, ובשבתות, ערבי לאונג' עם מוסיקה מגוונת, ממיינסטרים דרך האוס ועד פאנק.
סמואל
נחלת בנימין 85, תל אביב
טלפון: 03-5660442