הכירו את יקב בראון, בוטיק יין ייחודי בכפר שמואל שבשפלת יהודה, שמצליח לשלב בין מסורת משפחתית עמוקה לחדשנות עיצובית וייחודית. בכרמים המרהיבים האופפים אותו, יקסים אתכם המקום גם עם בית הביקורים והבייקרי המושקע שבו.
שורשים, ייזום ותשוקה אישית
יקב בראון הוקם בשנת 2009 על ידי דניאל ודינה בראון, שנשבו בקסם עולם היין והחליטו להקים יקב משפחתי בכפר שמואל. מקור השראתם נובע ממסורת משפחתית בסלובקיה, שבה ייחסו לאוכל וליין משמעות עמוקה בכל ארוחה. אזור סיידון–גזר נבחר בזכות הטרואר האיכותי שלו – קרקע חמה, אווירה ים תיכונית וכרמים רבים שמבטיחים איכות.
שציוד בוטיק וייצור מוקפד
היקב שוכן במבנה מוקפד, שתוכנן באופן שמכיל אולם ייצור, יישון חביות, מרכז מבקרים בחזית, חנות יין ומתחמים פתוחים לאירוח. מערכת העבודה כוללת גידול עצמי של ענבים, בציר ידני, תסיסה ויישון קפדני תחת הדרכת היינן האיכותי אד זלברג, יינן בכיר מיקבי ברקן. ההפקה המוגבלת עומדת על כ‑7,000 בקבוקים בשנה, כל בקבוק נושא את שמות בנות המשפחה ככבוד למסורת המשפחתית.
ביקור עם חוויה קולינרית
מרכז המבקרים של היקב כולל בייקרי תחת ניהולן של השפיות מזי וג’נה (M&J), ומציע מאפים פריכים, פלטות גבינות מיושנות, כריכים מיוחדים, סלטים טריים ולחמים בעבודת יד. בימי שישי ניתן לקחת הביתה מאפים, עוגות וחלות טריות. בנוסף, היינות מלווים בסדרות Rock, Country, Jazz ו‑Retro, המקנות מגוון עומקים וטעמים לכל סגנון ארוחה.
חוויות ממבקרים
היקב זוכה לשבחים על אווירה חמימה, סיורים מודרכים, נוף כרמים פסטורלי וטעימות איכותיות. המבקרים מדגישים את הצוות המקצועי, היינות המאוזנים ואת החיבור לטבע ולסיפור שמאחורי כל בקבוק.
לסיכום
יקב בראון משלב בין ייצור בוטיק מוקפד לחוויית יקב עשירה ומכילה. בין אם אתם חובבי יין מנוסים או מעוניינים לחוות פגישה קולינרית עם ניחוחות הבית – היכנסו, תהנו מהמסורת ומהאווירה של יקב שכבר הפך למוקד חוויה באזור.