מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> עוגת גבינה פירורים לשבועות: קלאסיקה ישראלית שתמיד מצליחה

עוגת גבינה פירורים לשבועות: קלאסיקה ישראלית שתמיד מצליחה

חג השבועות הוא זמן מושלם להתענג על עוגת גבינה קרה, קלה להכנה ומלאת טעם. עוגת גבינה פירורים היא הבחירה האולטימטיבית – בלי אפייה, בלי סיבוכים, ועם תוצאה שמרשימה כל אורח.​

📝 מצרכים:
לתחתית:

250 גרם ביסקוויטים "פתי בר" מפוררים


לקרם הגבינה:

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)

1/2 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

500 גרם גבינה לבנה (רצוי 9%)

קליפת לימון מגוררת (לא חובה)​

לקישוט:

ביסקוויטים מפוררים גס​


👩‍🍳 אופן ההכנה:
הכנת התחתית: מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת ומהדקים היטב בתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

הכנת הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה, החלב וקליפת הלימון, ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.

הרכבת העוגה: יוצקים את הקרם על התחתית ומיישרים. מפזרים מעל את הביסקוויטים המפוררים לקישוט.

קירור: מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד להתייצבות.​

התוצאה: עוגת גבינה קרה, רכה ומפנקת, שתשדרג כל שולחן חג.​

חג שבועות שמח וטעים!​