בין אם אתם מתכוונים או לא להדליק מדורת ל"ג בעומר השנה, הכנו עבורכם מתכון טעים במיוחד לתפוח אדמה ממש כמו במדורה.
ל"ג בעומר מתקרב אלינו. משנה לשנה נראה כי מנהג הדלקת המדורות בחג פוחת. כנראה בשל זיהום האוויר והסכנות הכרוכות בהדלקת האש. מה שכן, ממנהג תפוחי האדמה כמו במדורה קצת קשה לנו להיפרד.לכן, הכנו לכם מתכון מיוחד לתפוחי אדמה טעימים ממש כמו במדורה.
מצרכים:5 יחידות תפוחי אדמה מלח גסשמנת לבישול
תוספות: חמאה, מוצרלה מגורדת, טבעות זיתים
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את תפוחי האדמה על קליפתם ולייבש היטב.להניח את תפוחי האדמה על תבנית תנור עם נייר אפייה, ולפזר מעל את המלח הגס.לצלות בתנור בחום של 250 מעלות צלזיוס על מצב גריל למשך כשעה וחצי.במקביל, לשפוך את השמנת לבישול לסיר להוסיף מלח ופלפל ולבשל כ 15 דקות להוציא את תפוחי האדמה מהתנור.לחצות את תפוחי האדמה לרוחבם, לתבל במלח ופלפל לפי הטעםלמרוח מעט חמאה על תפוחי האדמהלפזר מעל גבינה מוצרלה מגורדת.להוסיף את התוספותלשפוך מעל את השמנת המבושלת לאכול חם ולהרגיש כאילו אתם במדורה!בתיאבון וחג שמח!