לכבוד החג: מתכון מנצח של מוסקה כשרה לפסח
מצרכים:2 חצילים קלופים ופרוסים2 בצלים קצוצים דק500 גרם בשר בקר או טלה4 עגבניות פרוסות 4 כפות קמח מצה3 כפות מרק עוף שמן לטיגון1 ביצהחלבון מ-2 ביצים1 כף שמן חמניות
אופן ההכנה:מחממים את התנור ל130 מעלות.מחממים שמן במחבת עמוקה. את החצילים טובלים בחלבונים ומטגנים להזהבה.מטגנים את הבצל במחבת אחרת עד שיהיה שקוףמוסיפים לבצל את הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.מסדרים את העגבניות על תבנית ומוסיפים מלח. לאחר מכן, אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה עד שמתקבלות עגבניות מיובשות אך לחות.
מכינים את הבשמל: מחממים כף שמן בסיר יחד עם 4 כפות קמח מצה תוך קצר.. יוצקים בעזרת מצקת מהמרק החם ובהדרגת. מערבבים עד להסמכה דלילה יחסית. מצננים מספר דקות ומוסיפים ביצה. מערבבים היטב.
מרכיבים את המוסקה: מסדרים בתחתית התבנית שכבה של חצילים ומעל את הבשר. מסדרים מעל שכבה של עגבניות ומעליה חצילים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל קמח המצות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות.