מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> מרק קניידלך לכבוד הפסח

מרק קניידלך מתכון לפסח

פסח מתקרב ואין חג בלי מרק הקניידלך המסורתי!!!


מצרכים לקניידלך
2 כוס קמח מצה
3 גזרים
2 ביצים
2 כף שמן
¼ כפית מלח
2 כוס מים חמים
¼ כפית פלפל שחור
2 יחידות סלרי
½ צרור כוסברה
1 בצל
¼ כפית מלח פלפל
¼ כפית כפית כרכום
1 כף מרק עוף

מצרכים למרק
3 גזרים
2 גבעולי סלרי (חתוכים)
½ צרור כוסברה
1 בצל (חתוך)

אופן ההכנה
הכנת קניידלך
לערבב קמח מצה, מים, שמן, מלח ופלפל שחור.
להוסיף ביצה טרופה אחת אחרי השניה, לתת מנוחה של 15 דקות ואז בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים (הם תופחים).
להכין מרק צח עם מלח, פלפל ומים עד רתיחה, להוסיף את הקניידלך ל־20 דקות רתיחה, להוציא ולשים בקערה.
הכנת המרק
לבשל את כל רכיבי המרק עם ציר בשר או עוף מוכן. (אם אין אז מים רגילים מתובלים במלח, פלפל, מרק עוף וכרכום.