פסח מתקרב ואין חג בלי מרק הקניידלך המסורתי!!!
מצרכים לקניידלך2 כוס קמח מצה3 גזרים2 ביצים2 כף שמן¼ כפית מלח2 כוס מים חמים¼ כפית פלפל שחור2 יחידות סלרי½ צרור כוסברה1 בצל¼ כפית מלח פלפל¼ כפית כפית כרכום1 כף מרק עוף
מצרכים למרק3 גזרים2 גבעולי סלרי (חתוכים)½ צרור כוסברה1 בצל (חתוך)
אופן ההכנההכנת קניידלךלערבב קמח מצה, מים, שמן, מלח ופלפל שחור.להוסיף ביצה טרופה אחת אחרי השניה, לתת מנוחה של 15 דקות ואז בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים (הם תופחים).להכין מרק צח עם מלח, פלפל ומים עד רתיחה, להוסיף את הקניידלך ל־20 דקות רתיחה, להוציא ולשים בקערה.הכנת המרקלבשל את כל רכיבי המרק עם ציר בשר או עוף מוכן. (אם אין אז מים רגילים מתובלים במלח, פלפל, מרק עוף וכרכום.