מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מתכון טבעוני לאוזני המן

אין חג פורים ללא אוזני המן והחלטנו לפנק אתכם במתכון טבעוני טעים במיוחד


מצרכים למלית:

3⁄4 כוס מים
1⁄3 כוס סוכר חום
100 גרם פרג טחון *
1 כף שמן קנולה
1 קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
1⁄2 כפית שטוחה של קינמון
50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב

מצרכים לבצק:

100 גרם קמח לבן
250 גרם קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
1⁄3 כוס סוכר חום
90 גרם שמן קנולה
2 כפות שמנת טופו (ניתן להשתמש בשמנת טופוטי) או 40 גר' מחית טופו (טופו טחון למרקם חלק עם כף מים)
1⁄4 כוס מיץ תפוזים
1 מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

אופן ההכנה:
הכנת המלית: הרתיחו את המים עם הסוכר על אש קטנה, הוסיפו את שאר חומרי המלית וערבבו היטב, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. הניחו את התערובת להתקרר בצד.
הכנת בצק אוזני ההמן: ערבבו היטב את הקמחים ואבקת האפייה.
טחנו במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו. הוסיפו לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, ואת קליפת הלימון.
רדדו את הבצק שנוצר במערוך, לשכבה דקה.
חרצו עיגולים על-ידי לחיצת כוס הפוכה על הבצק המרודד.
מקמו באמצע כל עיגול כפית מהמלית והדקו את הקצוות למשולש.
חממו תנור מראש ל-175 מעלות למשך מספר דקות, ואפו במשך כ-20 דקות.