מרק תאילנדי מנצח במיוחד לחורף הקררר
לציר:2 פיסות ג’ינג’ר (טרי או מיובש)2 פיסות גלנגל מיובש (להשיג בחנויות למוצרים מן המזרח הרחוק)1 כפית למון גראס מיובשעלי קפיר ליים מיובשים (להשיג בחנויות למוצרים מן המזרח הרחוק)3 פטריות שיטאקי מיובשות2 כפות רוטב סויה1 כפית נאם פלא (לא חובה)1/2 פלפל צ'ילי אדום (או ירוק, לא חובה)1 ליטר מים
למרק:1/2 פחית קרם קוקוס1 כוס כרוב לבן קטן חתוך לרצועות2 גזרים חתוכים לרצועות3 גבעולי בזיליקום מופרדים לעלים100 גרם אטריות אורז שהושרו שעתיים במים200 גרם נתחי חזה עוף
להגשה:בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
שמים בשיר את כל חומרי הציר עם מים רותחים, מבשלים כ-20 דקות עד לרתיחה.
מסננים את המים ומחזירים רק את הפטריות
להוסיף קרם קוקוס, מחזירים לסף רתיחה ומוסיפים את שאר חומרי המרק. מבשלים 5 דקות עד שהעוף מוכן.
מגישים עם בצל ירוק.