מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> מתכון למרק תאילנדי מנצח

מתכון למרק תאילנדי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מרק תאילנדי מנצח במיוחד לחורף הקררר

לציר:
2 פיסות ג’ינג’ר (טרי או מיובש)
2 פיסות גלנגל מיובש (להשיג בחנויות למוצרים מן המזרח הרחוק)
1 כפית למון גראס מיובש
עלי קפיר ליים מיובשים (להשיג בחנויות למוצרים מן המזרח הרחוק)
3 פטריות שיטאקי מיובשות
2 כפות רוטב סויה
1 כפית נאם פלא (לא חובה)
1/2 פלפל צ'ילי אדום (או ירוק, לא חובה)
1 ליטר מים

למרק:
1/2 פחית קרם קוקוס
1 כוס כרוב לבן קטן חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות
3 גבעולי בזיליקום מופרדים לעלים
100 גרם אטריות אורז שהושרו שעתיים במים
200 גרם נתחי חזה עוף

להגשה:
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

שמים בשיר את כל חומרי הציר עם מים רותחים, מבשלים כ-20 דקות עד לרתיחה.

מסננים את המים ומחזירים רק את הפטריות


להוסיף קרם קוקוס, מחזירים לסף רתיחה ומוסיפים את שאר חומרי המרק. מבשלים 5 דקות עד שהעוף מוכן.


מגישים עם בצל ירוק.