חג הסופגניות בפתח וניתן להריח את הניחוחות שלהן מכל עבר. אז נכון, סופגניות יש בשפע אבל מה עם סופגניות טבעוניות? קבלו מתכון מנצח, פשוט וטעים.
מצרכים:
1⁄2 קילו קמח1.5 כפות שמרים יבשים1⁄2 כפית מלח1⁄4 כוס סוכר3 כפות שמן100-120 גרם רסק תפוחים (קופסא קטנה)1⁄2 כוס חלב צמחי (סויה, שקדים) או מים פושרים
הוראות:מערבבים בקערה את החומרים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים צריך להוסיף עוד קמח.מניחים את הבצק במקום חמים להתפחה עד להכפלת נפח הבצק (כשעה וחצי). רצוי לכסות עם מגבת בימי החורף הקרים כי השמרים זקוקים לחום.עם הכפלת הנפח – לשים את הבצק, מרדדים לעובי של ס"מ וחצי בערך, חורצים עיגולים בעזרת כוס, מכסים במגבת ומניחים שוב להתפחה עד להכפלה נוספת של נפח הבצק.מרתיחים סיר עם שמן עמוק, משליכים לשמן את כדורוני הבצק והופכים עד שמעטפת הסופגניות משחימה מכל צדדיה (בערך דקה לכל צד).מוציאים מהסיר, מניחים על נייר סופג, מזריקים ריבה/שוקולד/כל מילוי אחר שאוהבים ומפזרים אבקת סוכר.