מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> יום הפלאפל הבינאומי

לנו יש פלאפל!

לכבוד יום הפלאפל הבינלאומי, קבלו מאתנו מתכון מנצח לכדור מנצח!

תוכלו למצוא אותו בכל פינת רחוב, מקורו כנראה ממצריים, רבים מאתנו מחשיבים אותו למאכל הלאומי של ישראל ויש לו את הכבוד הראוי כדי שנחגוג לו היום את יום הפלאפל הבינלאומי.

הפלאפל הוא בין המאכלים הכי אהובים בישראל. הוא גם טעים, גם זול, גם מזין, מושלם בתור ארוחת צהרים או ערב.

המצרכים:
500 גרם גרגרי חומוס יבשים (רצוי לא מקופסא)
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: 1/2 כפית כמון, קורט מלח, פלפל שחור, פפריקה
2 כפות קמח רגיל

אופן ההכנה:
משרים את החומוס למשך כל הלילה במים חמים.
ביום שאחרי, טוחנים את החומוס במעבד מזון.
מוסיפים לו את שאר החומרים ומערבבים.
יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות או במכשיר לכדורי פלאפל ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים למסננת.
מגישים ביחד עם פיתות, סלט ירקות, טחינה ואפשר גם צ'יפס.

ושיהיה בתאבון!