מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> מתכון לעוגת גבינה

מתכון לעוגת גבינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הידעתם? 30 ביולי יום עוגות הגבינה...וזו סיבה להכין את עוגת הגבינה הכי טעינה שתטעמו

מצרכים:


שקית סוכר וניל

2 כפות קמח

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

6 ביצים

כוס סוכר

לציפוי (אופציונלי):

2 חבילות שמנת חמוצה

2 שקיות סוכר וניל

גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

01.
מקציפים את החלבונים עד לקצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

02.
בקערה נפרדת שמים את הגבינה, סוכר וניל, קמח, אינסטנט פודינג והחלמונים ומקציפים למספר שניות למניעת גושים.

03.
מעבירים בעדינות את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה עד לפיזור אחיד.

04.
המלצה חמה: כדאי לשים בתחתית התנור כלי עם מים ליצירת סביבה לחה שמונעת בקעים בעוגה.

05.
האפיה מתחלקת לשני שלבים:

06.
בעשר הדקות הראשונות נותנים לעוגה מכת חום של 200 מעלות.

07.
לאחר מכן, ב-40-50 הדקות הנוספות אופים אותה בחום נמוך של כ-150 מעלות.

08.
נבדוק אם העוגה מוכנה על ידי הכנסת קיסם לעוגה. אם הקיסם יוצא נקי ללא תערובת גבינה העוגה מוכנה.

09.
נותנים לה לנוח למשך שעה בתנור עד להתייצבות.

10.
לציפוי אפשר לשים מגוון תוספות: אבקת סוכר (רק לאחר שהעוגה הצטננה), קצפת עם קישוטי שוקולד לבן או ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים היטב את השמנת החמוצה וסוכר הוניל ומיד בסיום האפיה מורחים על העוגה.

11.
מקררים את העוגה היטב במקרר ומגישים לצד פירות יער או קצפת.

12.
בתאבון!