מתכון למרק המסורתי שכולנו אוכלים בליל הסדר
מצרכים:
למרק:
עוף שלם, טרי ומחולק לרבעים4 כנפי עוףבצל, קלוף וחתוך לרבעים2 גזרים3 ענפי סלרי2 שיני שוםצרור שמירצרור פטרוזיליהמלחפלפל שחורמעט מאוד שמן זית
לקניידלך:כוס קמח מצהמלחפלפל שחור טחון3 כפות מוח עצם מומס על מחבת, או פשוט שמן קנולהכוס מים רותחים3 ביצים
איך מכינים?
*מכינים את המרק: שוטפים את כל חלקי העוף במים קרים, מכניסים לתוך בסיר, מכסים במים עד לרתיחה. מסננים ושוטפים את הסיר.
*מחזירים את העוף ומוסיפים את הירקות וחצי מכמות עשבי התיבול (חצי צרור שמיר וחצי צרור פטרוזיליה). מכסים במים ומביאים לרתיחה.
*מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעתיים. לקראת סוף הבישול מוציאים את השמיר והפטרוזיליה שבושלו ומחליפים אותם באלה שעדיין לא בושלו. מסננים. מגישים עם כמה טיפות של שמן זית.
* מכינים את הקניידלך: מערבבים בקערה את קמח המצה, המלח והפלפל השחור.
*מוסיפים את השמן (או מוח העצם) ומערבבים.
*מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
*מוסיפים את הביצים אחת אחת: אחרי כל ביצה מערבבים היטב, עד שהיא נטמעת בתערובת.
*מניחים במקרר לשעה.
*מגלגלים כדורים. מוציאים חלק ממרק העוף לסיר נפרד (כדי לא "ללכלך" את כל הסיר), מביאים לרתיחה ומבשלים את הקניידלך 15-20 דקות.