חג פורים כבר פה וזה בדיוק הזמן למתכון טבעוני למאכל הכי אהוב בפורים!
בצק:¼ 1 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן / קמח נטול גלוטן רב תכליתי (הערה בתחתית המתכון)½ כוס חמאה טבעונית / שמן קוקוס קר מגובש4 כפות אבקת סוכר (אני טוחנת בבית סוכר קנים לאבקה)¼ כפית מלח1 כפית תמצית וניל1 כף שקדיה / טחינה / רסק תפוחים1-2 כפות חלב סויה / כל חלב טבעוני אחר- רק במידת הצורך
מילוי שוקולד100 גרם שוקולד מריר¼ כוס חלב סויה / שקדים / אורז1 כפית תמצית וניל2-4 כפות סוכר חום / קנים / קוקוס / מייפל2-4 כפות חמאת אגוזי לוז2/3 כוס אגוזי לוז שבורים דק דק / טחונים לאבקה (לילדים)
בצקבמעבד מזון להניח קמח, אבקת סוכר, וניל, מלח ושמן קוקוסלעבד עד לקבלת תערובת פירוריתלהוסיף חמאת שקדים / טחינה / רסק תפוחים לעבד רק עד שנוצרים גושיםאם הבצק לא מתאחד והוא יבש מידי, להוסיף כפות חלב טבעוני בהדרגה עד שהבצק מתגבש לגושיםלקמח את משטח העבודה ולהעביר את גושי הבצק למשטחלקמח ידיים וליצור מהבצק דיסקית- לא ללוש יתר על המידה- רק לחבר לדיסקית אחידהלעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר 10 דקות לא יותר (חשוב לא יותר מעשר דקות)
מילויבסיר קטן להמיס שוקולד, חלב, תמצית וניל וסוכר עד שמתקבל סירופ שוקולדלכבות את האש ולהוסיף תוספות לפי סוג המילוי שבחרתםלערבב טוב עד שמתקבלת תערובת מאוד מוצקה (אם היא נוזלית להוסיף עוד אגוזים מרוסקים)