מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אוזני המן- מתכון טבעוני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חג פורים כבר פה וזה בדיוק הזמן למתכון טבעוני למאכל הכי אהוב בפורים!

מצרכים

בצק:
¼ 1 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן / קמח נטול גלוטן רב תכליתי (הערה בתחתית המתכון)
½ כוס חמאה טבעונית / שמן קוקוס קר מגובש
4 כפות אבקת סוכר (אני טוחנת בבית סוכר קנים לאבקה)
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף שקדיה / טחינה / רסק תפוחים
1-2 כפות חלב סויה / כל חלב טבעוני אחר- רק במידת הצורך

מילוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
¼ כוס חלב סויה / שקדים / אורז
1 כפית תמצית וניל
2-4 כפות סוכר חום / קנים / קוקוס / מייפל
2-4 כפות חמאת אגוזי לוז
2/3 כוס אגוזי לוז שבורים דק דק / טחונים לאבקה (לילדים)

הוראות הכנה

בצק
במעבד מזון להניח קמח, אבקת סוכר, וניל, מלח ושמן קוקוס
לעבד עד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף חמאת שקדים / טחינה / רסק תפוחים לעבד רק עד שנוצרים גושים
אם הבצק לא מתאחד והוא יבש מידי, להוסיף כפות חלב טבעוני בהדרגה עד שהבצק מתגבש לגושים
לקמח את משטח העבודה ולהעביר את גושי הבצק למשטח
לקמח ידיים וליצור מהבצק דיסקית- לא ללוש יתר על המידה- רק לחבר לדיסקית אחידה
לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר 10 דקות לא יותר (חשוב לא יותר מעשר דקות)

מילוי
בסיר קטן להמיס שוקולד, חלב, תמצית וניל וסוכר עד שמתקבל סירופ שוקולד
לכבות את האש ולהוסיף תוספות לפי סוג המילוי שבחרתם
לערבב טוב עד שמתקבלת תערובת מאוד מוצקה (אם היא נוזלית להוסיף עוד אגוזים מרוסקים)