מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת שפדוני ירושלים

מסעדה בשוק מחניודה- שפדוני - גריל שף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת שפדוני היא ההזדמנות שלכם לטעום מהאווירה המיוחדת של שוק מחנה יהודה ומהתרבות הקולינארית שהתפתחה באזור השוק.

מסעדת שפדוני היא מסעדה חדשה הממוקמת בפאתי שוק מחנה יהודה על רחוב יפו. בקומה העליונה של המסעדה תמצאו חלל מרווח ויוקרתי עם תצפית פנורמית על השוק התוסס. בקומה השנייה ישנו חלל לארוחות פרטיות ואף חלל נוסף המתאים לאירועים של עד תשעים סועדים. בקומה הראשונה של המסעדה תזכו לאכול ליד המטבח החצי פתוח של המסעדה והטבון שמוציא לאפות ומאפים מפיצי ניחוחות משכרים.


מתחילים


התחלנו את הארוחה בפלטת סלטים טריים עשירה שמכינים במסעדה, הסלטים מגיעים עם לאפות חמות שנאפו זה עתה. בין הסלטים היו סלק וכמון, סלט אבוקדו חמצמץ (ומצוין להפליא), וסלט של חצילים עם פטריות שהשתלב בצורה נהדרת עם טחינה.

עוברים לעיקריות

הסועדים הנוספים מימיננו ומשמאלנו הזמינו את מנת ההמבורגר של המסעדה המגיעה בלחמנייה שחורה עם ערמה של גלדי צ'יפס בטטה. להמבורגרים הפופולריים של שפדוני ניתן להוסיף מבחר של תוספות מושחתות במיוחד כמו: ביצת עין, סלופי ג'ו, אסאדו קצוץ ואפילו אננס צלוי.
אנחנו בחרנו ללכת לכיוון קצת אחר ויותר ירושלמי ולכן התחלנו במנה של עראיס, בשר טלה רך שמוכנס לפיתה שנצרבת על הגחלים. המנה הזו מגיעה לצד מטבלים שונים. את כל אחד מארבעת הרבעים של הפיתה אפשר לטבול בטחינה או בפסטו ירוקים וליהנות מהארומה של בשר הטלה יחג עם הפיתה הקלויה שספגה את טעמי הבשר.

המטבח של שדפוני נע בין שלושה מרכזים: טאבון, מעשנה וגריל פחמים. חיפשנו לטעום משהו שיצא מן המעשנה ולכן הזמנו מנה של כנפיים אדומות. כנפי עוף מעושנות עם שומשום שחור. הכנפיים היו פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ועשירות בטעם. הזמנו בירה מן החבית שהייתה טרייה וצוננת וביחד זה היה שילוב נהדר.

כדי לטעום משהו שמייצג את טאבון של שפדוני הזמנו 'פוקאצ'ה אסאדו מפורק מהעצם. האסאדו נעשה בבישול איטי על פחמים. לאחר שפורק מן העצם,פורסים אותו בנדיבות על הפוקאצ'ה יחד עם גלדי בטטה פריכים טחינה גולמית וסילאן, ונאפה בטאבון בחום גבוה. זו מנה גדולה ומשביעה מאוד. בשר האסאדו היה עשיר מאוד בטעם- זו מנה מעט מתוקה בגלל הסילאן והיא מתאימה למי שאוהב את הבשר מתקתק.

קינוחים ונהנים

לקינוח הזמנו 'כדור גלקסיה' – על צלחת מרהיבה הונח כדור שוקולד פריך שבתוכו קרם וניל. בצד השני של הצלחת היה כדור גלידת וניל ובאמצע הצלחת חיכתה לנו ההפתעה – מחבת קטנה ובה רוטב שוקולד חם. השילוב של גלידה קרה עם שוולד חם הפך את המנה הזו לסיום נהדר לארוחה. מזגנו את השוקולד על קרם הווניל שבתוכו.

לסיום

שפדוני מאפשרת לסועדים בה לחוות את הפריחה של שוק מחנה יהודה. למסעדה מגוון גדול של מנות ברמה גבוהה ביותר של שיפודים על האש ועד למנות מיוחדות יותר כמו אלו שטעמנו. אין ספק שכל מי שילך למסעדת שפדוני ימצא בה משהו שמתאים לטעמו. בתאבון.