מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> ארוחה רומנטית לסילבסטר

מתכון לארוחה רומנטית לערב הסילבסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קבלו מאתנו מתכון לארוחה רומנטית מלאה (ראשונה, עיקרית וקינוח) לחגיגות השנה החדשה

המלצות למקומות בילוי בסילבסטר לא חסרות. אם השנה בא לכם לחגוג באווירה רומנטית בסימן בית קבלו מאתנו מתכון לארוחה מלאה לערב הכי חגיגי בשנה.

ראשונה-סלט אנדיב עם קרם גבינה כחולה ותותים

מצרכים:

3 ראשי אנדיב, פרוסים לרוחב
חבילת לבבות חסה קיסר קרועים
1 בצל אדום פרוס דק

לוויניגרט:
1.5 כוסות מיץ תפוחים
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
4 כפיות ריבה
2 כפות שמן שומשום
1 פלפל אדום חריף קלוי
1 שן שום כתושה
2 כפות רוטב סויה

להגשה- 2.5 גרם תותים חצויים לאורך
1/2 כוס אגוזי לוז לא קלויים
200 גרם גבינה כחולה טחונה
100 מ"ל שמנת

אופן ההכנה:

1. להכנת הוויניגרט- יוצקים את המיצים לסיר, מצמצמים על אש בינונית עד לרבע מהכמות וטוחנים עם שאר המרכיבים.
2. מערבבים יחד עם מרכיבי הסלט
3. להגשה- טוחנים את הגבינה, מערבבים עם השמנת ומסדרים את הקרם שנוצר בצלחת שטוחה. מוסיפים מעל את הסלט, מפזרים מעל תותים ואגוזים


עיקרית- לברק עם עגבניות צבעוניות

מנה עיקרית שמשדרגת כל ארוחה

מצרכים:

דג לברק שלם
10 עגבניות שרי צהובות חצויות
10 עגבניות שרי אדומות חצויות
3 עלי זעתר
3 ארטיקוש א לה- רומנה חצוי
5 גרם זיתי קלמטה חצויים


אופן ההכנה:

לשמן ולהמליח נייר אפייה.

להכניס לבטן הדג טימין, מרווה ושן שום

משמנים וממליחים את הדג, מכניסים לתנור למשך 15 דקות.

מחממים מחבת עם שמן זית ומלח. לאחר מכן צורבים את העגבניות הצבעוניות הארטישוק ועל הזעתר.

מוציאים את הדג מהתנור ויוצקים מעליו את הירקות המוזהבים מוסיפים מעל את זיתי הקלמטה.


קינוח-מקלות שוקולד צ'יפס

מצרכים:
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר דמררה
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/3 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1.מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים וטרפים עד לאיחוד
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח
4. מוסיפים לתערובת את האבקות בהדרגה ומערבבים
5. קוצצים את השוקולד, מוסיפים אותו ומערבבים עד לקבלת גושי בצק
6. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים את הבצק
7. אופים בתנור 180 מעלות ל- 25 דקות, מצננים קלות ומכניסים למקפיא ל- חצי שעה
8. מוציאים מהמקפיא ופורסים למקלות
9. מסדרים את המקלות שחתכנו בתבנית אפייה ואופים בתנור 150 מעלות למשך 15 דקות
10. מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולדים לקוביות, מחממים במיקרוגל על להמסה מלאה, מוסיפים כף שמן ומערבבים.