לכבוד יום כיפור שיחול השבוע אנו מגישים לכם את המתכון למרק העוף הקלאסי, המפורסם והמשביע כדי לעבור את הצום בשלום.
מרק בטעם של פעם עם כל המרכיבים שצריך כדי לעבור את הצום הזה בשלום. אז תכינו סיר גדול ואתם מסודרים עם מנה ראשונה לארוחה מפסקת ולארוחה שלאחר הצום.
5 שוקי עוף1 בצל חתוך לריבועים קטנים2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים קוביות2 גזרים חתוכים לפרוסות1 קישוא חתוך לפרוסות1 כף כורכום1 כף מלח2 כפיות אבקת מרק עוף1/2 כפית פלפל שחורחופן של שמיר, כוסברה וסלריאטריות מבושלות לפי הוראות היצרן
-מטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן את העוף על להבה בינונית-גבוהה בסיר עמוק למשך כדקה כל צד-מוסיפים בצל, תפוחי אדמה, גזרים וקישוא ומטגנים למשך 3-4 דקות נוספות-ממלאים ¾ מהסיר במים ומביאים לרתיחה-מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטבמבשלים את המרק למשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם-מוסיפים שמיר, כוסברה וסלרי ומבשלים למשך 40 דקות נוספות על אש בינוניתכשהמרק מוכן וכל הירקות רכים, זה הזמן להוסיף לסיר את האטריות.
-נוזלים-חלבון-ירקות