Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> מתכון למרק עוף

מרק עוף קלאסי ומשביע ליום כיפור

לכבוד יום כיפור שיחול השבוע אנו מגישים לכם את המתכון למרק העוף הקלאסי, המפורסם והמשביע כדי לעבור את הצום בשלום.

מרק בטעם של פעם עם כל המרכיבים שצריך כדי לעבור את הצום הזה בשלום. אז תכינו סיר גדול ואתם מסודרים עם מנה ראשונה לארוחה מפסקת ולארוחה שלאחר הצום.

מצרכים


5 שוקי עוף
1 בצל חתוך לריבועים קטנים
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים קוביות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 קישוא חתוך לפרוסות
1 כף כורכום
1 כף מלח
2 כפיות אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור
חופן של שמיר, כוסברה וסלרי
אטריות מבושלות לפי הוראות היצרן

אופן ההכנה

-מטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן את העוף על להבה בינונית-גבוהה בסיר עמוק למשך כדקה כל צד
-מוסיפים בצל, תפוחי אדמה, גזרים וקישוא ומטגנים למשך 3-4 דקות נוספות
-ממלאים ¾ מהסיר במים ומביאים לרתיחה
-מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב
מבשלים את המרק למשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם
-מוסיפים שמיר, כוסברה וסלרי ומבשלים למשך 40 דקות נוספות על אש בינונית
כשהמרק מוכן וכל הירקות רכים, זה הזמן להוסיף לסיר את האטריות.

למה דווקא מרק עוף?

-נוזלים
-חלבון
-ירקות