Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > חדשות> יינות מומלצים לראש השנה

יינות מומלצים לראש השנה

יובל בלנקובסקי הכין לכם את רשימת היינות המומלצים שלו לכבוד השנה החדשה

לקראת ראש השנה שוק היין מציע כמה חידושים מרעננים במיוחד:


מארז ZAI

מארז מגניב הכולל ארבע פחיות יין אורגני. חברת שקד מייבאת לארץ את ZAI - מיזם איטלקי חדשני ומדליק שמטרתו להנגיש את היין לקהלים חדשים. לצורך כך נבחרו יינות איכותיים המיוצרים מכרמים אורגניים באזור וונטו שבצפון איטליה. היינות נמכרים בפחיות של 250 מ"ל והם מושלמים לפיקניקים, לחוף הים ולבריכה. בארץ ניתן למצוא ארבע סוגים של פחיות יין:
1. קורק בורג, מזן מוסקטו מוסקטו אופייני וארומטי עם ניחוחות טרופיים ופרחוניים.
2. מיסטר באבל, מזן גלרה, יין מבעבע חצי מתוק בעל ניחוחות נעימים של תפוח עץ והדרים. מבעבע כייפי ומהנה.
3. פי ג'יי ווייט, מזן פינו גריג'יו יין לבן יבש, צעיר, רענן ופירותי.
4.ליידי בלנדי, מזן מרלו וקברנה סוביניון יין אדום יבש ופירותי בעל ניחוחות של פרי יער אדום, עידון רב ואיזון מצוין.
המארז מרהיב ונוח לשימוש עד מאוד, המבעבע והיין הלבן מן הסדרה מומלצים במיוחד.

סדרת אשכולות שלמים

של יקב סגל בציר 2018 כוללת שלושה יינות:
קרניאן, סירה ופינו נואר- סדרה חלוצית קודם כל בזכות טכניקת עשיית היין. בסדרה זו שזרת האשכול לא מופרדת ממנו והענבים תוססים בשלמותם. כך תססו פעם היינות: בבציר ידני, ללא הפרדת השזרה מן הענבים וללא מעיכה של הענבים. טכניקה זו עדיין נפוצה אצל חלק מהיצרנים הקטנים והמסורתיים בבורגון ובעמק הרון הצפוני. הגרגרים התוססים בשלמותם נותנים ליין אופי אחר, שונה ומרתק. יינות אשכולות שלמים הינם לרוב מעודנים ובעלי טאנינים רכים ועגולים. במקביל, מבחינה ארומטית יינות אלה הינם פרחוניים, מתובלים ואלגנטיים. בעקרון מדובר בסדרה נהדרת משום שבמחיר של 99 שקלים לבקבוק אתם מקבלים יין מאוד איכותי בעל איכויות מבוחנות מרוב התוצרת של תעשיית היין המקומית. זאת הפעם הראשונה לדעתי שיקב ישראלי מצליח להציע סדרה מלאה של יינות איכות בעלת קו ייני מובחן מזה של יקב רמת הגולן וזה מראה עד כמה יקב סגל הוא יקב פורץ דרך ומקורי. מבין היינות המומלץ במיוחד לדעתי הוא הסירה 2018, יין נהדר ואיכותי שגם נותן תמורה מעולה לכסף.

לסיום, מראווי 2019 – גפנים קדומות, יין לבן מזן מקומי עתיק של יקב רקאנטי. מראווי הינו זן ענבים מקומי, ועתיק שמוצאו ממש מכאן, מארץ ישראל. "המראווי" איננו עוד זן בינלאומי שיובא לכאן בעבר, אלא אחד כזה שגדל ושרד באדמת המקום. מראווי 2019 נסחט בעדינות, תסס והתיישן בטמפרטורה נמוכה על משקעיו בחביות עץ אלון צרפתי למשך תשעה חודשים, על מנת לשמר את רעננותו ואופיו המיוחד. זהו יין נדהר ומיוחד אם מליחות גבוה שיתאים מאוד ללוות מנות חגיגיות של דג.

שנה טובה מלאה ביינות טובים