לחם בשר הרצליה

חג שבועות ויין

שבועות עוד רגע כאן ויובל בלנקובסקי עם היינות המומלצים לשולחן החג.

חג השבועות הפך בשנים האחרונות לחג היין הלבן הישראלי. עם התחממות מזג האוויר בתקופה זו של השנה מתבקש לשתות יינות המוגשים בטמפרטורה קרירה יותר מאשר יינות אדומים. הטכניקה ליצירת יינות לבנים מורכבת יותר מאשר יצירת יינות אדומים, ועל כן רוב יקבי הבוטיק הקטנים שבארץ מתמקדים בעשיית יינות אדומים. עם זאת בשנים האחרונות, עולם היין הישראלי ההולך ומתפתח החל להצמיח יקבי בוטיק שמכינים גם יינות לבנים, יינות רוזה ואפילו יינות כתומים. יקב ברק, יקב בוטיק נפלא במושב בקוע שבהרי יהודה המכין יינות כתומים. יין כתום הוא יין שנעשה מענבים לבנים, אך תהליך העשייה שלו הוא בדומה ליינות אדומים – השרייה של העסיס עם הקליפות. היין שמתקבל הוא משהו מיוחד בין יין לבן ליין אדום- יין לעצמו. בטעימת האורך שעשיתי היינות הכתומים מן השנים 2014-2012 פתחו טעמים משניים עם השנים, ואילו היינות הכתומים מהבצירים האחרונים הציעו משהו מרענן ופרחוני. את היין הכתום של ברק, לצד המבחר המסחרר של יינות אדומים לבנים ומבעבעים שמציע היקב תוכלו לפגוש בפסטיבל השבועות המסורתי של היקב שיערך ביום ראשון ה16.5 בין השעות 9:00-17:00, הכולל הופעות ובופה חופשי ויין ללא הגבלה במחיר של 150 שקלים למבוגר ו80 שקלים לילד.

יקב בוטיק ייחודי נוסף המייצר אך ורק יינות לבנים איכותיים הוא יקב ספרה הנמצא במושב גבעת ישעיהו שבעמק האלה. היקב מתאפיין בייצור יינות לבנים, בעלי אופי רענן ופירותי. העשייה הייננית מנימלסטית כדי שהפרי ידבר. היינות של היקב מאוד מאוד נקיים ומיוחדים. אם תטרחו ותרכשו אותם תגלו שלא מדובר בעוד יין לבן – אלא ביינות לבנים שמספקים חוויה ייחודית. כדאי מאוד לנסות, את כל חמשת יינות היקב: שלושת היינות הזניים: ריזלינג, שרדונה, וסוביניון בלאן ואת הבלנד של היקב -פירסט פייג' מן הסדרה וייט קונספט, ואת יין הדגל של היקב וייט סיגניט'ור. שני יקבי הבוטיק ברק וספרה מספקים כל אחד חווית יין עוצמתית וייחודית הטובלת בטבע מרהיב- והם מקומות מעולים לטיול שיש בו יין.

גם היקבים הגדולים משיקים יינות לבנים לקראת חג השבועות. ביקבי כרמל הוציאו לאחרונה את היין מהזן הארומטי הגוורצטרמינר, גליל 2020, מן הסדרה האזורית של היקב. זהו יין לבן חצי יבש, שהופק מענבי גוורצטרמינר. לאחר השריה קצרה, נסחטו בעדינות הענבים על הקליפות והתירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים. היין המשיך והתבגר במכלי נירוסטה כשלושה חודשים. ביקב מתארים אותו כיין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בארומות של ליצ'י, ורדים וחבושים אפויים. בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.

ביקב סגל השיקו לקראת חג השבועות את שרדונה Unoaked כרם בן זמרה, בציר 2019. הרעיון של יין כזה הוא שלמרות שלעיתים קרובות יינות שרדונה מתיישנים בחביות עץ, השרדונה הזה של סגל הוא יין רענן ופירותי יותר משום שהוא לא עבר יישון בחבית עץ. הענבים נבצרו ידנית, הותססו ונשמרו במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה של 12 מעלות, בתהליך שמאפשר מיצוי טעמים מודגשים של פרי ושמירה על רעננות היין. שיטת תסיסה זו איננה שכיחה בארצנו ביין שרדונה איכותי והגיעה מתוך החזון לשמר את המינרליות הגבוהה של הענבים.

אחרון חביב הוא יין לבן כשר המיוצר בצרפת. דומיין גיארו - פארז'ט סאנסר מיקב "דומיין פארז'ט" מצרפת המיובא על ידי החברה הסקוטית מבית ישרקו. זהו יין יבש, העשוי מ: 100% ענבי סוביניון בלאן. בחברה הסקוטית אומרים כי זהו סאנסר אופייני, בעל צבע זהב יפה. חג השבועות הקרוב מזמן לנו אפשרויות לשתיית יינות לבנים וכתומים נהדרים מן הארץ ומן העולם.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש