אם בשבועות האחרונים אתם חולמים על סטייקים עסיסיים, הנה ארבע מסעדות מבירת הדרום שיגשימו לכם את הפנטזיה.
מי שאומר שבבאר שבע אין איפה לאכול בשר איכותי כנראה לא ביקר כאן בזמן האחרון.
באר שבע עברה מתיחת פנים די רצינית בשנים האחרונות, עם צמיחה כלכלית ותרבותית ענפה וקהילת סטודנטים שהולכת וגדלה שהביאו לעלייה חדה ברמת הקולינריה של העיר.
אז בשביל שלא תמצאו את עצמכם מתפשרים על מנת פלאפל פשוטה בכל פעם שאתם מגיעים לבאר שבע, הגיע הזמן שתכירו את המסעדות עם הבשר הכי ראוי בעיר.
השיפודיה של שופן
המקום המעולה הזה מציע את כל מה שאתם צריכים בשביל ארוחת בשרים איכותית – נתחים מובחרים, שיפודים שנצלים במקצועיות על הגריל, סלטים רעננים וגם קינוחים מתוקים שיסגרו לכם את הארוחה בצורה הכי טובה שרק אפשר.
אין באר שבעי קרניבור שלא מכיר את השיפודיה של שופן, אחד המקומות עם הבשר הכי משובח בעיר שדואג לספק חווית טעמים עשירה בכל פעם מחדש. מדובר כאן במוסד בשרים מוכר עם מוניטין מעולה בקרב האוכלוסייה המקומית ולמרות השם שלו תוכלו למצוא כאן סטייקים מעולים בנוסף לשיפודים הנהדרים.
מה בתפריט?
רגע לפני שאתם מתחילים לזלול את הבשרים המעולים של השיפודיה של שופן, תקבלו מגוון סלטים אדיר, כיאה למטבח המזרחי, שיפתח לכם את התיאבון וגם ילווה את הבשרים שתזמינו בצורה נפלאה.
בנוסף לסלטים המעולים, אל תשכחו להזמין גם כמה ממנות הפתיחה - טחינה, חומוס גרגרים, חומוס בשר וחומוס שווארמה, חצילים בטחינה, צ’יפס פריך במיוחד וכמובן, לאפות.
עכשיו כשהתיאבון שלכם נפתח, הגענו לגולת הכותרת – הבשרים. צלעות כבש עסיסיות, סטייקים של פילה ואנטריקוט במשקל 250 גרם שעשויים בדיוק לפי הספר, נקניקיות מרגז חריפות, המבורגר אנגוס עם טבעות בצל וגם כנפיים שנצלות על האש.
אבל אל תדאגו, לא עבדו עליכם – יש כאן גם שיפודים, והרבה מהם. שיפודים של כבד אווז איכותי, אשכי הודו מדהימים, שקדים מצויינים, שומן כבש עשיר וגם שיפוד מולארד מהטעימים שתטעמו בחייכם.
גם דגים יש כאן, עם דג דניס טרי טרי שצלוי על האש ופילה מושט מטוגן, ואפילו ארוחות ילדים של בייבי בורגר ובייבי שניצל שידאגו שגם הילדים יהיו מרוצים.
האותנטית
מסעדות שף זה מצרך נדיר בבאר שבע, אבל למזלנו אלו שכן נמצאות כאן מוצלחות במיוחד. מסעדת השף "האותנטית" של השף יקיר מסרטי משלבת בין אוכל ישראלי מקומי ואותנטי לבין מנות גורמה מתוחכמות ומיוחדות.
יקיר עושה כאן שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים במיוחד והצליח ליצור כאן את האופציה המועדפת על באר שבעים שמחפשים להתפנק על בשר איכותי וגם לחוות הרפתקה קולינרית ייחודית.
מה בתפריט?
למרות שזה מפתה לקפוץ מיד לעיקריות של האותנטית, אנחנו ממליצים להתחיל עם הראשונות.
אנטריקוט על הדקה, רצועות דקות של אנטריקוט שנצרבות כמו שצריך ויושבות על פוקצ’ה שנשרפה על הגריל עם בצל סומק, משוואיה פיקנטית ואיולי צ’יפוטלה, קרפצ’יו מפילה בקר המוגש עם קונפי שום, מלח ים אטלנטי, רוטב מחומץ בלסמי מצומצם ומיקס של עלים ירוקים ורעננים ואסאדו שבושל 12 שעות בציר בקר עשיר ומוגש על ברוסקטה קראנצ’ית במיוחד עם רוטב איולי פלפלים.
תפריט העיקריות כאן מגוון ומעניין, ולא משנה איזו עיקרית תבחרו - אין ספק שתהיו מרוצים. המומלצות שלנו הן שוק האווז המבושלת בבישול קונפי עם יין אדום ורוטב תפוזים ומוגשת לצד פירה אוורירי, שקדי העגל המוגשים ברוטב עם טעמים לימוניים על גבי קרם שורשים ורביולי ארטישוק, פילה דניס שצרוב על המחבת עם חמאת לימון ויין לבן ומוגש על ניוקי בטעמים ים תיכוניים עם זיתי קלמטה, קונפי שום ועגבניות שרי מיובשות ואת סטייק הטומהוק המיוחד (שתתקשו למצוא כמוהו בישראל) שהוא הסטייק המפורסם של נברסקה ויוגש לכם עם תפוחי אדמה שטוגנו בצ’יפסר ורוטב צ’ימיצ’ורי נהדר.
בוצ’רי אחוזת בשר
יש שאומרים שהמקום שבו הכי טוב לאכול בשר זה במסעדה של קצבים, וזה בדיוק מה שתמצאו בבוצ’רי אחוזת בשר הבאר שבעית. אין יותר כיף מלהנות מארוחת בשרים מפנקת ומרגשת, ואחר כך גם לקחת כמה נתחי בשר איכותיים הביתה, למקרה שלא הספיק לכם.
אז אם תהיתם לאן מגיעים הקרניבורים האמיתיים של באר – הנה, מצאתם את המקום. בבוצ’רי תוכלו למצוא קומבינציות של ארוחת בשר ענקיות עם מגוון רחב של בשרים ישראלים ברמה הכי גבוהה שיש.
מה בתפריט?
בראשונות של הבוצ’רי תמצאו קרפצ’יו מפילה רמת הגולן עם נגיעות של שמן זית איכותי, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור המוגש עם פרעצל טרי, את הרול בוצ’רי שהוא עלי סיגר הממולאים בשקדי עגל, חזה אווז ופרגית בליווי של טחינה ואמפנדס בליווי צ’ימיצ’ורי במילוי של בשר אנטריקוט קצוץ.
את הבשרים כאן תוכלו להזמין לפי משקל, עם נתחים כמו אנטריקוט אנגוס, נתח קצבים, צלעות טלה ועוד מבחר רחב של בשרים.
אופציה נוספת היא להזמין את אחת הקומבינציות, ואנחנו נתחיל כמובן מקומבינציות היחידים המוגשות עם תפוחי אדמה ורוטב צ'ימיצ'ורי: קומבינציית החיים הטובים המכילה 250 גרם בשר של פרגית במרינדה ופילה מרמת הגולן או נתח של סינטה וקומבינציית השחיתות המכילה 370 גרם בשר של אנטריקוט ארגנטינאי, פילה רמת הגולן וכבד אווז.
אם אתם לא אוהבים לאכול לבד, תוכלו להזמין את אחת מהקומבינציות הזוגיות של המקום, כמו ה"בוצ’רי למפונקים" שבה תקבלו נתחים של אנטריקוט, פילה וסינטה מרמת הגולן, וחזה וכבד אווז במשקל כולל של 800 גרם. הבשר יוגש על פלנצה בתוספת של תפוחי אדמה וצ’ימיצ’ורי.
הדרומית
חברת ההסעדה פפה מישל שידועה בשירותי קייטרינג משובחים ואולמות אירועים מפוארים מפעילה גם שתי מסעדות – מסעדת הר מצדה ומסעדת הדרומית. מסעדת הבשרים המעולה שממוקמת במתחם ישפרו סנטר נחשבת לאחת ממסעדות הבשרים הכי איכותיות בבאר שבע כיום ועיצוב העץ היפהפה רק מוסיף לחוויה הקולינרית המרגשת.
מה בתפריט?
את הארוחה שלכם בדרומית תוכלו לפתוח עם סלטי הבית הטריים של הדרומית המוגשים עם לאפות מהטאבון ללא הגבלה או עם כמה מהראשונות המעולות שמוגשות כאן. בהתחשב בכך שהיום אנחנו מתרכזים בבשרים, אנחנו נמליץ על העראיס של הדרומית, פיתה הממולאת בקבב טלה שנצלית על הגריל ומוגשת לצד טחינה וסלט עגבניות חריף ועל הקרפצ’יו שמגיע כפרוסות דקות של פילה בקר עם נגיעות של שמן זית, חומץ בלסמי מצומצם, קונפי שום, שבבי בטטה ומעל כל זה עלי מיקרו רעננים.
מבחר הבשרים כאן לא קטן: נתחים מעולים כמו סטייק אנטריקוט ארגנטינאי המוגש במשקל של 250 גרם או במשקל של 350 גרם, סטייק טומהוק אמריקאי המתומחר לפי 100 גרם ומנה של 500 גרם צלעות כבש עסיסיות.
למרות שאנחנו מתים על סטייקים, העיקריות של הדרומית תמיד מפתות אותנו, עם מנות כמו המבורגר הדרומית, קציצה במשקל 250 גרם עם תוספות מפנקות ונקניקיות המרגז החריפות שמוגשות עסיסיות במיוחד ועשויות היטב.
אבל גולת הכותרת של הדרומית היא בוודאי המיוחדים של המקום – מנת הסינטה וולקנו המדהימה, 250 גרם של רצועות סינטה טרייה שנצלות על אבן נחל לוהטת ומוגשת עם רטבים ממכרים, מנת האמריקה בדרומית, שהיא נתח קצבים אמריקאי ומובחר ברמה גבוהה מאוד ומנת הקרניבורים, קילוגרם שלם של פילה בקר, נתחי אנטריקוט, נתחים של כבד אווז וצלעות כבש מעולות.