מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> צילום אוכל - הטרנד החם של 2019

צילום אוכל - הטרנד החם של 2019


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

צילום אוכל או צילום מזון הוא תחום שנמצא בצמיחה מדהימה בשנים האחרונות. שיא במספר המסעדות, סיורי השווקים, טרנד הפודיז והבישול הביתי תורמים משמעותית לצורך בצילום איכותי אשר נשען בעיקר על חשיפה ברשתות החברתיות. החיבור הזה של המזון למדיום הויזואלי - הופך את התחום של צילום האוכל לנחלת הכלל, מהבשלנים החובבים ועד לשפים המובילים.

באופן כללי, רוב התמונות שמצולמות היום בעולם מצולמות דרך הסמארטפון וגם צילום אוכל אינו שונה בעניין זה מבחינה סטטיסטית. הקפיצה הטכנית המדהימה שעשתה מצלמת הסמארטפון בשנים האחרונות רק עוזרת לנו להשיג תוצאות הרבה יותר טובות.

אז בין אם אתה מתעד את הארוחות שלך (ומעלה לרשתות החברתיות) או מצלם עבור העסק או המותג שלך הנה כמה טיפים וטכניקות צילום שיעזרו לצילום המזון שלך להיראות כמה שיותר מקצועי.

אור טבעי

בצילום אוכל, חשוב למצוא את האור הטבעי. הסיבה העיקרית שבגללה תמונות שמצולמות במסעדות נראות רע, הן התאורה המלאכותית. פלורסנט וסוגים אחרים של אורות מלאכותיים יכול לייצר צבעים לא טבעיים ומראה נוקשה ושטוח. צילום אוכל צריך להיראות טבעי ורענן כך שיראה אסטתי ואטרקטיבי, לכן הטיפ הראשון הוא לצלם את האוכל קרוב לחלון גדול או אפילו לצלם בחוץ. חשוב לשים לב שהאור הוא לא ישיר, זאת אומרת שקרני האור לא יפגעו בצורה ישירה באוכל (יום מעונן פותר את זה בכל מקרה).

זווית צילום

זווית הצילום הקלאסית לצילום אוכל היא זווית של 90 מעלות (מלמעלה כלפי מטה ללא הטיה של המכשיר). זווית זו מאפשרת קווים ישרים ונקיים ומקטינה את הסיכוי שמשהו לא רצוי יופיע בעומק התמונה.

זווית מומלצת נוספת היא צילום מגובה של 15-20 מעלות כאשר אנחנו מצלמים ממש מקרוב (פחות מ-50 ס"מ) וכך אנחנו מייצרים את 'אפקט הבוקה' אשר קורה באופן טבעי מעצם העובדה שאנחנו מצלמי אלמנט מסויים ממש מקרוב. אפקט זה (בשפה המקצועית נקרא: עומק שדה רדוד) מטשטש את הרקע ומייצר לנו חדות ברורה בנקודה מסויימת כאשר כל מה שנמצא מלפנים ומאחורי האלמנט בו התמקדנו יהפוך למטושטש. 'אפקט הבוקה' נועד בעיקר להדגיש אלמנט מסויים במנה ויכול להדגיש טקסטורות, צבעים ואלמנטים ספציפיים אותם נרצה להבליט.

קומפוזיציה

קומפוזיציההיא תבנית צילום שנותנת לנו פרספקטיבה קבועה או במילים אחרות תבנית צילום בה אנחנו יכולים להיעזר בזמן הצילום. הקומפוזיות העיקריות לצילום אוכל הן חוק השלישים וקומפוזיציה סימטרית.

חוק השלישים היא קומפוזיציה שכיחה אשר מחלקת את המסך ל-3 חלקים לרוחב ו-3 חלקים לאורך מה שיוצר לנו רשת (grid). כדי ליצור את הקומפוזיציה אנחנו פשוט צריכים למקם את המרכיב העיקרי שבתמונה (לדוגמה: קערת מוזלי) באזור של אחת מארבעת נקודות המפגש שמייצרים אותם ארבעת הקווים.

הקומפוזיציה השכיחה הנוספת היא קומפוזיציה סימטרית. נשתמש בה כך שהאלמנט המרכזי בתמונה נמצא במרכזה ומסביבה מרווחים שווים או אלמנטים מימין ומשמאל אשר תורמים לתחושת האיזון בתמונה.

סטיילינג

סידור האלמנטים סביב הצלחת או המנה מאפשר להכניס עוד מימד ויזואלי שיכול להשלים או להוסיף לצילום עצמו. זה יכול להיות חלק מסידור השולחן, מפיות, סכו"ם שמונח בצורה מעניינת, משקה ועוד. כדי להשיג תוצאות מעולות כדאי קודם כל להתמקד בדברים הפשוטים שבדרך כלל עובדים (קווים ישרים וצילום מלמעלה כלפי מטה בזווית של 90 מעלות). כשאתם מרגישים שיש לכם את התמונה או שצברתם ביטחון ומיומנות בצילום שכזה אפשר כבר להתחיל בהתנסויות יותר יצירתיות, לשחק עם סידור האלמנטים בצורות שונות ולהתנסות בקומפוזיוציות שונות של אותם המרכיבים.

במידה ואתם מצלמים אוכל בבית, תוכלו להשתמש בעיטורי כאלו ואחרים, עשבי תיבול ואלמנטים נוספים כמו חתיכות לחם, מלח גס או חתיכות פלפל שלמות מפוזרות אשר יכולות להוסיף ולהתחבר למה שאתם מצלמים.

לגוון, לחדש ולצלם המון

בצילום אוכל, שיכול לחזור על עצמו לא מעט, חשוב לשנות ולגוון. מומלץ לעקוב אחרי חשבונות אינסטגרם ופייסבוק מובילים בתחום, להתעדכן באתרים הנחשבים ולשאוב השראה מצלמי המזון המובילים בעולם. יחד עם זאת, תשאירו מקום לדמיון ולחשיבה מחוץ לקופסה. כך תוכלו לחדש ולהפתיע ופחות לחקות דברים שנעשו כבר בעבר. תצלמו מזווית שונות ותנסו להבין בעצמכם או מכמות הלייקים של הפוסט שלכם מה עובד יותר טוב ומה פחות.

להשתמש באפליקציות עריכה נכונות

למרות שלא מומלץ להלביש אפקטים או פילטרים על צילום האוכל שלנו, אפשר להשתמש באפליקציה לעריכת תמונות כדי לשפר את התמונה בצורה עדינה אך אפקטיבית. בעריכת התמונה תוכלו לשלוט בפרמטרים של בהירות, ניגודיות ורוויה (כמות הצבעים בתמונה) כדי להגיע לרמה אופטימלית ומאוזנת של התמונה.

נכון לכתיבת שורות אלו, אפליקציית העריכה החינמית הטובה ביותר לתמונות היא Snapseed מבית גוגל.

הכותב הוא עמיחי ינקוביץ', מנחה ב-פיקסל סדנת צילום בסמארטפון, סדנאות ליחידים, קבוצות, חברות, ארגונים ובתי ספר.