לחם בשר הרצליה

ים של פירות ים באושן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  מנה יפהפייה של שרימפס בתפוחי עץ, קלבאדוס וסיידר הוגשה על צלחת מרובעת: גבעת שרימפס אדומים בוהקים ולרגליה אגם של רוטב כתום מתקתק ופיקנטי.

מסעדה חדשה מעלה כמעט מיד את השאלה האם היית לוקח לשם אורח מחו''ל או לחילופין, חוגג שם את יום הנישואין הראשון שלך. במקרה של ''אושן- בר פירות ים'', התשובה לשתי השאלות היא ''כן''. מסעדת אושן מציגה חווית אכילה מקצועית וקולחת, וביצוע נהדר של כל המנות אותן טעמנו.

המסעדה מעוצבת בקווים ריבועיים נקיים, עם ציורי בד מופשטים על הקירות ודיוקן ענק ממדים החולש על החדר. שולחנות מעץ כהה, תאורה רומנטית ונרות אדומים, משווים למקום נופך אינטימי וחמים. בזכות ארגון אקוסטי מיוחד של התקרה והרהיטים שרר שם שקט גם כשהיתה מלאה באנשים ויכולנו בקלות ליהנות מהשיחה ומהמוסיקה השקטה ברקע. את הפינוק השלים שירות מקצועי ולבבי. לאחר כל מנה, השולחן נוקה בקפידה והמלצרית הגישה לנו מטליות לחות. מרשים.

התפריט , בהשפעה צרפתית בולטת תוך שימוש נדיב בשמנת, חמאה ויין מורכב בעיקרו מדגים ומפירות ים, אך יש בו גם אופציות בשריות וצמחוניות. פתחנו את הארוחה בפלטת מולים שחורים, שנצלו בתנור ברוטב רוקפור ופרמז'ן (44 ש''ח). השילוב בין הצדפות והטעם הדומיננטי של הגבינות היה מרתק. מייד אחר כך התכבדנו בטרטר טונה אדומה בתוך כיסון טופו עם רוטב איולי גינג'ר (44 ₪). המנה הייתה ואריאציה על האינרי סושי היפני, כאשר כאן הדג נכבש קלות במיץ לימון.


בגזרה הבשרית טעמנו טרין כבדים ברוטב תאנים ויין אדום (38 ש''ח), אשר נתחם בקו לבן בוהק של שומן אווז עשיר. מנה עדינה מאד, שהדגישה את הטעם הבסיסי של הכבדים.

המנות הראשונות כלל לא הכינו אותנו להלם של המנות העיקריות, שהתחרו ביניהן ביופי ובטעם. המנה הראשונה שטעמנו הייתה פילה מוסר (78 ש''ח), שנצרב על פלטה חמה עם ציפוי פריך של בזיליקום ופירורי לחם. המנה נחה על מצע עלי גפן ממולאים, והוגשה עם רוטב ירוק בוהק על בסיס גבינת עזים, רוקפור ועשבי תיבול. המנה הייתה מרשימה למראה, והחיבור בין המוסר העדין ורוטב הרוקפור הקטיפתי היה הרמוני וטבעי.

כוכבת הערב הייתה מנת הדגל של המסעדה: מיקס פירות ים עם שלושה סוגי פטריות וברוקולי, שטבל ברוטב עשיר של ציר פירות ים, שמנת ויין לבן (88 ₪). המנה כללה שרימפס, קלמרי, מולים, מולים ניו-זילנדיים וצדפות קוקי סן-ז'אק. הפטריות והרוטב עטפו את פירות הים בעדינות, ונתנו לטעמים הטבעיים שלהם להתבטא. פירות הים, מיותר לציין, היו עשויים באופן מדויק וחד כתער: הקלמרי לא נפלו למלכודת מרקם הגומי, והשרימפס היו נגיסים ופריכים.

סיימנו את פרק העיקריות במנה יפהפייה של שרימפס בתפוחי עץ, קלבאדוס (ברנדי תפוחים) וסיידר (78 ש''ח). על צלחת מרובעת נחה לה גבעת שרימפס אדומים בוהקים ולרגליה אגם של רוטב כתום מתקתק ופיקנטי. ניגוד הצבעים בין השרימפס, הרוטב ועשבי התיבול, ובניית המנה לגובה יצרו מיצג מרשים מאד.

במסעדות רבות, אגף הקינוח תמיד חלש יותר, ובדרך כלל מרבית המנות מגיעות מספקים חיצוניים. התוצאה היא שחזור מעייף של מנות, שנראה כאילו שובטו זו מזו. באושן מתגאים מאד בקינוחים שלהם ובכך שהם מכינים אותם בעצמם. בתחילה, טעמנו כדור מוס שוקולד בלגי (24 ש''ח), שצופה באגוזי לוז בקרמל והוגש ברוטב וניל. המנה הייתה מצויינת. אחריה הגיעו שתי פנכות קטנות של מלבי (26 ש''ח): האחת ברוטב יין ופירות יער, והשנייה במי ורדים ואגוזים מסוכרים. המנה הייתה אלגנטית מאד, בעיצוב נקי, והמלבי נעשה משמנת עשירה שסיפקה מרקם קרמי במיוחד.

לסיום הזמנו סמי פרדו נוגט (28): שני כדורים של מקפא אגוזי לוז מסוכרים ומקלות וניל, שהוגשו ברוטב קרמל. למנה היה מרקם מיוחד, שנע בין גלידה עדינה למוס קפוא, וטעם מרתק ומלא של אגוזים מסוכרים. ללא ספק – הקינוח המוצלח ביותר באותו ערב.

לסיכום, המסעדה היא מציעה תמורה מצויינת התחשב באיכות ההכנה ובחומרים המשובחים,. בהשוואה למסעדות פירות ים אחרות, תמחור המנות הוגן מאד, והולם את המאמץ שהושקע.

בצהריים והחל מ-22:00 בערב אף ניתן ליהנות מעסקיות החל מ39- ש''ח, וכלה ב-99 ש''ח לארוחה המציגה את מיטב יכולות המטבח.

אושן בר פירות ים
משכית 30, הרצליה
טלפון: 09-9511219

לחם בשר הרצליה אירועים חדש