"המנה שידכה בין קוביות בטטה אפויה, עלי תרד, קוביות טופו, פטריות בתיבול שמן, שומשום וסילאן לתבשיל עדשים שחורות עם שיבולת שועל. מנה מתקתקה וצבעונית שבכל ביס הרגשתי את טריות ואיכות חומרי הגלם..." יאיר הנר מגלה בקפה לואיז רמת השרון את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות ומזינות, עונתיות חורפית מתפרצת וסינרגיה מדהימה המצליחה לקחת את כל המרכיבים, ולהפוך אותם למשהו שלא הכרתם
אחד הדברים שלומדים להעריך כשיש ילדים קטנים בבית הוא 'זמן זוגי'. במקרה שלנו זה מתחיל בתמרון בין שני יומנים עמוסים, ממשיך במסע איתור אחר בייביסיטר מעולה, כזו שלא תחייג דקה וחצי אחרי שנצא מהבית, ומסתיים בחיפוש אחר בית אוכל שידע לפנק שני שוחרי בריאות אמיתיים כמונו.
הפעם, הדייט הקולינרי שלנו היה בקפה לואיז רמת השרון. הגענו בשעת אחר צהריים מוקדמת. הייתה זו הזדמנות נפלאה סוף סוף לשוחח אחד עם השנייה לא במצב עייפות מתקדם אחרי ערב של מקלחות והרדמות אלא באור יום, בעירנות ובאופן נינוח, וכמובן ליהנות מאוכל טבעי, טרי ובריא.
קפה לואיז - הזמנה לחוויה בריאה
כבר בכניסה למסעדה מרגישים את האווירה הביתית והנעימה. המקום שלו ורגוע עם מוזיקה שקטה ברקע, בדיוק בווליום הנכון שמצד אחד יוצר אווירה ומצד שני לא מפריע לשיחה. הצצה מהירה בתפריט ואנחנו מגלים שכמעט כל מנה שכתובה בו נשמעת לנו מעניינת – שינוי מרענן לעומת הסיטואציה במסעדות רגילות, שבהן הצמחונים נאלצים להסתפק במבחר מצומצם יחסית.
פתחנו את הדייט עם סלסלת לחמי שיאור וממרח שום טבעוני. הממרח היה כל כך טעים שלא הצלחנו להפסיק לאכול למרות שהבטחנו לעצמנו מראש לא להגזים עם הלחם ולשמור מקום למנות עצמן. גם אגף השייקים בריא, כך שאני זרמתי עם 'שייק ירוק' המוכן במקום וכולל תפוח, מלפפון, סלרי (!) ונענע, וגל בחרה את החיזוקית של לואיז וקיבלה אותה בכוס שמפניה. טעם הג'ינג'ר עם הלימון פתח לנו את התיאבון.
המשכנו עם שלוש ראשונות: שתיים טבעוניות ועוד אחת צמחונית ללא גלוטן. ראשון הגיע הארטישוק הצרוב, אחד המאכלים שאני הכי אוהב, שהיה פריך וצלוי היטב, על מצע נדיב של לאבנה בקר עם נגיעה מרעננת של סלסה עגבניות וגרגירי חומוס. אחריו הגיעה מנה מנחמת עם טעמי אדמה עמוקים, חומוס קטיפתי עשוי מעדשים עם שפע פטריות מוקפצות החתוכות גס, הנותנות קונטרסט נעים למרקם, והוא מוגש לצד לאפה מקמח מלא שכיף לנגב איתה. את תואר 'הכוכבת של הראשונות' קיבלה מנת לביבות הבטטה - לביבות שמנמנות שהונחו על מצע עלי רוקט ונבטי חמנייה שנוקדו מעל בממרח פסטו ממכר. מנה מתקתקה שלוותה בטאפאס טחינה אורגנית (בריא כבר אמרנו?). בשלב הזה כבר היינו שבעים לגמרי מה שגרם לנו להזמין מיד את העיקריות.
וההפתעות ממשיכות לזרום
תפריט החורף החדש והיצירתי של קפה לואיז הציע לנו בבולטות את ה-Power Bowls ומהן בחרתי, איך לא, את ה-Vegan Power. המנה שידכה בין קוביות בטטה אפויה, עלי תרד, קוביות טופו, פטריות בתיבול שמן, שומשום וסילאן לתבשיל עדשים שחורות עם שיבולת שועל. מנה מתקתקה וצבעונית שבכל ביס הרגשתי את טריות ואיכות חומרי הגלם. גל הלכה על סלט אסייתי שהגיע עם ירקות טריים בתיבול סילאן ושמן זית ומעל פטריות מוקפצות-חמימות יחד עם שעועית ירוקה בחלב קוקוס, סילאן וחרדל דיז'ון. הרוטב היה עדין והמנה פשוטה וטעימה. לא התאפקתי וביקשתי גם את הסינייה הטבעונית, וזו חיברה בצורה יצירתית בין כרובית, קוביות חציל ובשר טבעוני מתובל שמזכיר סייטן. מנה עשירה מאוד עם טעמים מזרחיים. כמו שצריך.
בשלב הזה, ומבלי ששתינו טיפת אלכוהול אחת, השיחה קלחה כל כך שהתחלנו אפילו לצחוק בקול רם. כנראה שלא רק יין ישמח לבב אנוש אלא גם אוכל טוב שמעניק אנרגיה בריאה ונכונה לגוף.
שווה עד הביס האחרון
ארוחה שכזו חובה לסיים עם משקה חם. בקפה לואיז מציעים לא רק קפה אלא גם מבחר חליטות טבעיות מצמחי מרפא. אנחנו בחרנו בתה שחור 'אלף לילה ולילה'. השילוב של תה ירוק ושחור עם פרחי ציפורני חתול מיובשים, פרחי תירס ועלי כותרת של ורדים היה נשמע מעניין מאוד ולפחות בתחושה שלנו עזר לעיכול. עם התה לקחנו קרמבל תפוחים טבעוני מקמח טף שהוגש עם כדור סורבה קוקוס.
מבלי להרגיש השעון הראה כבר 18:30, ב-19:00 אנחנו צריכים להתחיל כבר בסבב המקלחות ולארגן ארוחת ערב לילדים, אז אמרנו יפה תודה על ארוחה בריאה ומזינה, ויצאנו חזרה לכיוון הבית, שם כל יום יש חגיגה.
-
נותנים המון כבוד לטבע
-
קפה לואיז רמת השרון
-
להחזיר לגוף המון אהבה
-
קפה לואיז - יצירתיות בכל מנה