מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסעדות דגים ופירות ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

החורף נכנס לחיינו ועמו שלל פירות ים שנמצאים בתקופה זו במיטבם. אז איך אתם אוהבים את פירות הים שלכם? צלויים בנגיעות קלות על הפלנצ'ה, בתוך קדירה חמה, ברוטב שמנת או בשקשוקה פיקנטית, במרק צח או עם לימון ושמן זית בלבד. ריכזנו עבורכם המלצות על מסעדות פירות ים שיודעות דבר או שניים על המעדנים הנהדרים האלו

אורי בורי, עכו


המכורים לנפלאות הים, לבטח שמעו כבר את השם אורי ירמיאס - שף, הרפתקן ומומחה לכל מה שיש לים להציע. במסעדת אורי בורי אשר על חופה של עכו העתיקה, מגישים כבר מעל לשני עשורים דגים ופירות ים במגוון צורות הכנה, ולצדן מגישים מבחר גדול של יינות ישראליים. כאן תוכלו להנות מבשר סרטנים; מבשר צדפות ברוטב ג'ינג'ר; מפרוסות דקות של שרימפס אדום מוחמץ בלימון ועוד.

מאנטה ריי, תל אביב


במיקום מופלא, ממש על קו הים, בחוף עלמה, ממוקמת מאנטה ריי המתהדרת בתפריט דגים ופירות ים יצירתי העשוי באהבה ובתשוקה, ויש גם ארוחות בוקר מפורסמות. מגזרת פירות הים, כדאי להזמין את מנת השרימפס מוקפצים עם ניוקי, עלי בייבי תרד ברוטב סרטנים; קלמרי מטוגן עם סלט וויאטנמי; סיר ברזל שחור עם מיקס פירות ים. אל תשכחו לצרף לארוחה כוס יין איכותי.

סינס, שדרות


בצומת שער הנגב, בכניסה לשדרות, שוכנת סינס - בר פירות ים באווירה משפחתית מזמינה. את המקום מפעילים זוג שותפים: חופית בן זקן והשף זולי גיון גיושה, שהיה בעברו השף של מסעדת גוצ'ה בתל אביב, מסעדת "לוקאס" ועוד. בסינס תמצאו תפריט עשיר שבו מנות ייחודיות כמו אנטריקוט שרימפס בציר סרטנים; חזה עוף קלמארי ברוטב טחינה שחורה; רביולי פירות ים ועוד שלל טעמים שיעוררו את בלוטות הטעם.

הזקן והים, יפו


בנמל יפו, שוכנת אחת מהמסעדות המתמחות בתחום פירות הים - הזקן והים. המסעדה ממגנטת אליה סועדים רבים תודות לתצפית לים הכחול, לספינות העוגנות במרינה ולעיצוב המשלב בין אלמנטים ישנים וחדשים. הדגים המוגשים במקום הם דגי ים טריים, שנמשו מהים עם עלות השחר, ומכאן טעמם המשובח. הצצה לתפריט: קלמרי מולים ברוטב חמאת שום; שרימפס וקלמרי פיקנטי במחבת; סרטני ים בגריל וקדירת פירות ים.

מרקטו, עכו


בין כתליו של הבאזר התורכי בעכו, נחבאת מסעדה קטנה ומיוחדת - מרקטו. השף, עומרי שחר, מנצח על המקום בו מתבשלות מנות בהשפעת המטבח האיטלקי-ים תיכוני, עם נוכחות יפה לטעמים מן הים. הדגים, טריים, כאלו שעלו רק הבוקר בחכה והובאו לשוק, והשף מכין מהם מטעמים כמו ריזוטו שרימפס, בייבי קלמארי על הפלנצ'ה, שרימפס גורגונזולה בשילוב קוביות קרח ועוד טעמים מרתקים.


אדום, ירושלים


במתחם התחנה, מרכז התרבות והבילוי החדש בירושלים, תמצאו את אדום - ביסטרו מקומי השם דגם על חומרי גלם איכותיים תוך שימוש בטכניקות בישול מארצות אגן הים התיכון. התפריט המוקפד, פרי יצירתם של צמד השפים, מוטי דוד ואלרן בוזגלו, מציע גם מנות מן הים: מרק דגים ופירות ים הכולל מולים, כוסברה, קלמרי, שרימפס בציר דגים; פסטה שחורה עם מגוון פירות ים ברוטב חלב קוקוס ועוד.

מומה, קרית ענבים


מומה, זה הכינוי שניתן לסבתא של בעלי המקום שהיא לאה אבושדיד, שהיתה אשתו של איתמר בן אב"י, בנו של מחייה השפה העברית אליעזר בן יהודה. המטבח של מומה אחראי על מנות השואבות השראה ממטבחי צרפת, איטליה וספרד עם נגיעות אוריינטליות וכמובן, טעמים מן הים: בויאבס של סקלופ, מולים, שרימפס ובשר סרטנים; שרימפס קטלוני; מיקס פירות ים ועוד.