5th Avenue אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"האם להתחיל עם מאקי ספייס טונה או לבחור קודם את הנאצ'וס לצד גבינה מותכת ומטבלים מקסיקניים או בכלל כדאי לטעום קודם את לחמניות השמרים האסייתיות המאודות במילוי שפונדרה המוגשות ברוטב איולי ופלפל צ'יפוטלי..." דן תורן מגיע עם חברים ל-5th Avenue באילת לחוויה שכולה אוכל, אלכוהול, מוזיקה, אסתטיות ושיק ניו יורקי סוחף

תמיד חשבתי שיש קשר ישיר בין רעב לבין אוכל. הכי הגיוני בעיניי - כשאני רעב אני אוכל. אז נכון, לעיתים חטאתי באכילה גם כשלא הייתי רעב אבל זה לא מעיד על הכלל. ובכן, בביקור האחרון באילת למדתי על בשרי שאין קשר בין רעב לבין אוכל. וכל זאת למה? כי ב-5th Avenue המנות כל כך מרשימות עד שהרעב עצמו כבר לא משחק תפקיד. אלון, דרור ואני יצאנו לערב של קוקטיילים, אוכל, ריקודים ופלירטוטים. טוב, רק הרווקים שבינינו פלירטטו. השילוב המעט הזוי בין מגה-קוקטייל-בר לבין מסעדת-שף לבין מועדון לילה של חמישה כוכבים נראה מעט מאיים תחילה אך עם הצעד הראשון בתוך החלל המרשים, מתפוגג החשש והעכוז, איך לא, מתחיל לנוע מאליו לצלילי המוזיקה.

כמו בשדרה החמישית של ניו יורק


ה-5th Avenue היא מסעדת שף מרשימה הקרויה על שם השדרה המפורסמת בניו יורק, ושוכנת בתוך חלל גדול המעוצב בקווים נקיים. מהמטבח יוצאות מנות בהשראת חמש הרבעים שבתפוח הגדול: אמריקאי, מקסיקני, אסייתי, אריינטלי ואיטלקי. ניכר שבתפריט, כמו גם במנות עצמן, הושקעה מחשבה רבה וההקפדה על הפרטים הקטנים מורגשת בהחלט. אך כאן, לצד החוויה הקולינרית המרתקת, תוכלו ליהנות מעוד כמה אלמנטים מפתיעים שהחיבור ביניהם פשוט עובד נכון, ולכן מצליח ובגדול.

מאחורי הבר עומדים כמה מאסטר-בלנדרים שירכיבו לכם קוקטיילים כמו שרואים רק בסרטים, ממש פרזנטציות מעוררות דחף לאלכוהול תוך שימוש במרכיבים טריים של פירות, ירקות ותבלינים חיים. אנחנו זכינו לטעום "רק" שישה מהקוקטיילים המדהימים שמוגשים במקום אך אין ספק שהם הדגימו את יכולותיהם המרשימות של צוות הבר.

את הישיבה במסעדה תלווה מוזיקה מעט שונה מהמקובל במסעדות, שונה בעוצמה, שונה בסגנון וגם בעובדה שבלב המסעדה מוצבת עמדת די.ג'יי שעליה מופקד תקליטן הדואג להשאיר את האווירה מסיבתית לחלוטין. המקום מעט חשוך אך התאורה הצבעונית והעדינה משרה אווירת מגה-מועדון כמו בלב ניו-יורק התוססת. הכל מלא "גלאם", נוצץ ומלהיב באמת!

והאוכל, אוי האוכל...


שלומי, הבעלים והמייסד של הפנינה האילתית הזו, פינה כמה דקות מזמנו העמוס וגילה לנו שהכל התחיל מחלום, חלום למסעדה שיהיה בה גם בר אלכוהול מרשים וגם מועדון שיביא משהו מרענן לסצנת הבילוי בעיר. חלם והגשים.

במקום יש שפע של מנות, וכאן מתחילה ההתלבטות, האם להתחיל עם מאקי ספייס טונה או לבחור קודם את הנאצ'וס לצד גבינה מותכת ומטבלים מקסיקניים או בכלל כדאי לטעום קודם את לחמניות השמרים האסייתיות המאודות במילוי שפונדרה המוגשות ברוטב איולי ופלפל צ'יפוטלי. האם להזמין פילה מוסר ים עם ריזוטו ארטישוק או לבחור משהו בסגנון אמריקאי כמו מניפת פילה בקר ברוטב דמי גלאס. מה שבטוח, מה-5th Avenue אף אחד לא יצא רעב - כל אחד ימצא כאן משהו לאכול.

תמה ההתלבטות. התחלנו עם המטבח האוריינטלי בדמות סביצ'ה מוסר ים בנגיעות קרם חציל בשילוב עם לבנה חמצמצה וצ'ילי - מנה המשלבת מרקמים שונים היוצרים יחד חגיגה שלמה וטעימה בחך. הקרפצ'יו כבד אווז הוגש לצד מרמלדת מנגו, חיבור מרתק שהיה לא פחות ממושלם. היינו חייבים גם קצת משהו איטלקי, אז דגמנו כדורי ריזוטו המטוגנים ומתובלים בגבינות ובכמהין, כל כך חמימים, כל כך פריכים, שפשוט נחטפו בזה אחר זה. גברים אנחנו, אוהבי בשר אנחנו, ככה שטבעי היה שנזמין המבורגר שחיתות עם צ'אנקים של כבד אווז - מנה שהגדירה מחדש את המילה "טעים".

המנות במסעדה קסומות. פשוט כך.


מעבר לטעמים המיוחדים וההגשה המרשימה, משהו במסעדה גרם לנו להתלהב מהאוכל יותר מהרגיל. אז נכון, שלושתנו שמנמנים גרגרנים ואין ספק שאוכל מרגש אותנו, אבל משהו בשילוב המיוחד הזה שבין מסעדה-בר-מועדון גרם לנו להרגיש לגמרי כמו חבורת גברים בניו יורק, מה שהפך את הבילוי האילתי-לילי שלנו לגיחה קצרצר לארץ הפנטזיות, אל מקום בו הכל מתגשם.

ואתם, אם אתם נופשים באילת, אך רוצים גם להרגיש קצת כמו בחו"ל, קחו את עצמכם לביקור טעים ומרענן ב-5th Avenue... לא זו שבניו-יורק, זו שממש כאן, בדרום הארץ.