פאשה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק. מנה מעולה ומיוחדת שלא יצא לנו לטעום במסעדות אחרות, ומומלצת בחום לחובבי קשיו כמונו..." חמושה בבן הזוג, הגיעה עדי רם לביקור בפאשה, טורקית אותנטית וכשרה בלב תל אביב, וגילתה מהו סוד הקסם של המקום

כשנכנסים לפאשה אי אפשר להתעלם מהנראות והאווירה המכינים את האורחים בדיוק לארוחה ולטעמים שעומדים להיות מוגשים לשולחן. המוזיקה השמחה שמושמעת ברקע, השולחנות הגדולים המלאים בחבורות שמחות, הגומחות בקירות בצורת חצי סהר, הנרגילות וגם תמונות האווירה אינם משתמעים לשתי פנים. המסעדה גדולה ורבים מן הסועדים הם משפחות, חובשי כיפות וחבורות שהגיעו מהעבודה עם אורחים מחו"ל שרצו לקבל טעימה של אותנטיות. רבים מהלקוחות הם ותיקים וקבועים וגם אנשי המשרדים שבסביבה באים לאכול עסקיות בצהריים כשבא להם קצת יותר להתפנק.

המסעדה כשרה ולכן פתוחה רק בימים א'-ה' ובימי שישי עד הצהריים בהתאם לכניסת השבת. ביום שישי אין אפשרות לשבת במסעדה משום שמתקיים בה שוק אוכל ביתי בו ניתן לקנות מעל ל-100 סוגים של מאכלים וסלטים להגיש למשפחה בארוחת שישי או סתם להתפנק עליהם במהלך סוף השבוע.

מרימים לחיים


פאשה גאה בכך שהיא משמרת את המטבח האורפאלי של יהודי טורקיה ואת המנות המיוחדות לו. הארוחה המומלצת ביותר אם רוצים לחוות את החוויה במלואה, היא ארוחת הטעימות הזוגית הכוללת בראש ובראשונה דרינק אלכוהולי לבחירה. לחובבי האניס מומלץ לשתות את "קוקטייל פאשה" הכולל אוזו, קמפרי מרטיני עם תוספת רעננה של פסיפלורה ולמי שפחות מתחבר יש עוד מספיק אפשרויות אחרות כמו יין, קאווה, מוחיטו, מרגריטה וקוקטיילים נוספים. מעבר לזה לכל אחד מגיע גם שתייה קלה לבחירתו כחלק מהארוחה.

מסדר הסלטים


כמו בכל מסעדה ים תיכונית שמכבדת את עצמה, בתור התחלה תזכו לפגוש מצעד צלוחיות עם סלטים צבעוניים: טחינה, זיתים כבושים, סלק, צנוניות עם רוקט, סלט קולורבי וסלרי, ומה שנותן את הטעם הטורקי הייחודי יותר הם טאפאסים של השעועית הלבנה עם השמיר, סלט העדשים עם הבצל וכמובן מלך הסלטים הבלתי מעורער מטורקיה – הסלט הטורקי. כל זה מגיע עם פיתות חמות וטריות מהטאבון וראו הוזהרתם – אל תתפתו להתמלא, יש עוד הרבה אוכל בדרך.

אחרי הסלטים תזכו לקבל גם מיני לחמג'ון - פיתה רכה ועליה בשר, עגבניות, בצל ותבלינים. דגמנו גם עלי גפן חמים ממולאים באורז אדום ומתובלים היטב וחציל בלאדי עם טחינה. על הדרך כל אחד ינשנש גם קובה חמוסטה – קובה מסורתית מסולת במילוי בשר בקר ומבושלת ברוטב חמוץ, סלרי ומנגולד. מי שרוצה להתרענן יכול להזמין גם את אחד הסלטים שאינם נמצאים בתפריט הטעימות. המומלצים יותר הם סלט פאשה – סלרי, נענע, כוסברה, חמוציות ועוד כל טוב ברוטב הדרים. ומי שלא נרתע מכוסברה יכול להנות מסלט כוסברה ושקדים.

לחלום על הפרגית של פאשה


בשלב זה כבר מתחילים להיות ממש מלאים אבל זה לא אומר שנוותר על העיקריות. המנה הכי מיוחדת וטעימה שהגיעה היא גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק. מנה מעולה ומיוחדת שלא יצא לנו לטעום במסעדות אחרות, ומומלצת בחום לחובבי קשיו כמונו. דגמנו גם סטייק פרגית על האש המגיע עם תפוחי אדמה ובטטות, קבב טורקי מהטאבון - "קפיצי" וטעים, ותבשיל של בקר ובמיה בבישול ארוך לצד אורז לבן למי שעוד מסוגל לאכול.

כמובן שבשלב זה כבר לא היה מקום לקינוחים, אבל איש חכם פעם אמר שלקינוחים יש קיבה נפרדת ומי אני שאתווכח, במיוחד אם מגישים לי לשולחן גלידת וניל ברוטב סילאן ושערות חלבה, קדאיף חם וטעים ומלבי. אחרי בחינת הנושא לעומק, המלצת המערכת היא לשלב בין הגלידה והקדאיף, וכמובן ללוות את כל המתיקות הזאת בקפה שחור, כראוי לסופה של ארוחה במסעדה טורקית.