מגמת הפריחה הכללית שמאפיינת את צפון הארץ באה לידי ביטוי באופן טבעי גם בפן הקולינרי, וכיום ניתן למצוא לא מעט מסעדות שף בגליל. הנה כמה מהבולטות שבהן:
קוצ'ינלה
קוצ'ינלה היא דוגמה לאותן מסעדות שף בגליל שלא פועלות מסביב לשעון, בעיקר בשל הרצון ליהנות מאיכות חיים אחרת. המסעדה פועלת בסופי שבוע ומציעה מטעמים איטלקיים וצרפתיים בליבו של משק חקלאי פעיל ובאווירה חמימה ונעימה במיוחד. בין המנות בתפריט: שניצל פלפלים קלויים, רביולי 4 גבינות ומוס נקודת שוקולד.
מגדלנה
מגדלנה של שף יוסף חנא, שכבר סיפק בעבר כמה מסעדות שף בצפון שזכו לשבחים רבים, שוכנת בצומת מגדל בסמוך לכנרת (ולאתר ארכיאולוגי מרתק) ומציעה את מיטב מטעמי המטבח הערבי, המודרני והקלאסי גם יחד. סימן ההיכר של שף יוסף חנא הוא העדינות והדייקנות, כשגם כך הוא מצליח ליצור מנות בעלות טעמים ייחודיים ומובהקים מאוד. התפריט מבוסס על חומרי הגלם המקומיים ובפרט עשבי הבר המופלאים, ומתאפיין בפרשנות סורית ולבנונית למטבח הטורקי. בין המנות: עולש בר שמבושל עם קונפי שום ובצלים מקורמלים, קובה צמחוני חלומי, מג'דרה לכאורה בסיסית שבכל זאת מצליחה להותיר חותם של ממש וקינוח מדובר בשם חלאווית אלגיבן.
אדלינה
אדלינה היא אחת מאותן מסעדות שף בגליל שפרצו את הדרך לבאות אחריהן, שכן מדובר במוסד ותיק שכבר הפך לאחד מסמלי ההיכר של העולם הקולינרי הצפוני. אדלינה גם מככבת בכמעט כל רשימה של מסעדות רומנטיות בצפון, הן בזכות הנוף הנשקף מהמרפסת של המסעדה (ששוכנת בקיבוץ כברי), הן בזכות האווירה במקום והן בזכות התפריט שמשלב היטב את המטבח הספרדי עם הטעמים הגליליים.
אלמסרא
אם אדלינה נמצאת בקצה הוותיק של הסקאלה, הרי שאלמסרא של שף עלאא מוסא נמצאת בקצה הצעיר והמבטיח שלה. מדובר בביסטרו בסגנון ים תיכוני השוכן בליבו של אחד הלוקיישנים היותר מוכרים ומתוירים בגליל, נמל עכו, דבר שלא פוגם באותנטיות שלו ושל החוויה במסעדה. התפריט של "אלסמרא" מבוסס באופן טבעי על דגים טריים ומצליח לשלב בצורה מדויקת בין האותנטי למודרני ובין מסורת קולינרית ליצירתיות מפתיעה.
מנטון
כשמחפשים מסעדות מומלצות בחיפה אי אפשר שלא להיתקל בשמה של מנטון - מסעדת שף (מיכאל דרעי) עם תפריט ספרדי-צרפתי שהיא גם בר יין ובאופן כללי מקום שכדאי לפקוד אותו. הקונספט של מנטון (שמה של עיירה בין ספרד לצרפת וגם הצעיף של רקדניות הפלמנקו הספרדיות) הוא מנות קלאסיות שמיוצרות בטכניקות של בישול מולקולרי ועם נגיעות מקוריות שונות. גם העיצוב קלאסי בהווייתו, עם מפות צחורות על השולחנות וגינה עתירת צמחיה ורוגע. בין המנות בתפריט: פטה כבד אווז המוגש על ופל בלגי (עם פרלין שוקולד לבן, חמוציות, ריבה של עגבניות שרי ורוקט); סביצ'ה טונה אדומה (המוגש עם בצל ירוק, מנגו טרי, עגבניות שרי, בצל סגול, ברי, בזיל וקרוטונים); ודג דניס מצופה בקרסט של אגוזי לוז ושמן זית.
עוד מסעדות שף בגליל וחיפה
מסעדות שף צפוניות נוספות הראויות לציון הן "הנמל 24" החיפאית (אחת ממבשרות הגל הקולינרי החדש בעיר הכרמל), "כולא" של עודד חצבני ששוקקת חיים בעיר התחתית של חיפה, "ביסטרו וניה" החיפאית כ"כ באופייה (ואשר שוכנת אף היא באזור העיר התחתית שהפך למתחם בילויים נעים), ביסטרו מיכאל שפתח שף מיכאל גרטופסקי במושב לימן, מסעדת הצוק ששוכנת במקום הכי יפה בארץ (ראש הנקרה), מוסקט שבמלון מצפה הימים שבין ראש פינה לצפת, טיבי'ס של שף חיים טיבי שבעברו בין השאר הובלת "מוסקט" וכעת הוא עומד מאחורי המסעדה שבחוות הנופש "ורד הגליל" (השוכנת בדרום רמת הגולן) ו"300 גרם" שבבצת אשר בגליל המערבי (אחת מאותן מסעדות כשרות בצפון שמוכיחה כי כשרות אינה מגבלה אלא להיפך).