Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות מומלצות בזכרון יעקב
לחם בשר הרצליה

מסעדות מומלצות בזכרון יעקב ומעט היסטוריה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

באוגוסט 1882 יצאה מרומניה אוניה בשם "טטיס" ועליה 50 משפחות, שיהפכו תוך זמן קצר למייסדות של שניים מהמקומות היותר יפים בארץ ישראל - ראש פינה וזכרון יעקב. העולים מרומניה לא ממש שלטו ברזי החקלאות, ועד מהרה המושבה הצנועה שהקימו נקלעה לקשיים אולם הם סירבו לעזוב את המקום. מי שנחלץ לעזרתם היה "הנדיב הידוע", אם תרצו הטייקון של אותה תקופה, אדמונד רוטשילד - שדאג להנציח את זכר אביו, יעקב, בשמו של המקום. רוטשילד היה גם זה שיזם את נטיעת הכרמים והקמת היקב במושבה, וכך הצליח השילוב בין הנחישות של המייסדים לבין החזון של הטייקון ליצור את הפנינה שכולנו אוהבים כיום.

ואכן, זכרון יעקב היא מופת לישוב מלבלב - באמצע הדרך בין חיפה לתל אביב היא מושכת אליה מטיילים רבים מכל חלקי הארץ, בכל ימות השבוע ובכל עונות השנה, ומציעה להם נחת רבה, ובין השאר, איך לא, גם שלל מוסדות קולינריים ובהתאם ישנן לא מעט מסעדות מומלצות בזכרון יעקב.

ברביב - המסעדה החדשה של רונן רביב


רונן רביב הוא אחד השפים הוותיקים בזכרון יעקב. במשך שנים רבות הוא הפעיל במדרחוב מסעדה בשם "הנשיקה", וב-2013 המיר אותה בקונספט חדש - מסעדה ששמה במרכז את הרטבים (ואת הסועדים, כמובן).

בימי חול "ברביב" (BRAVIV) פועלת מ-18:00 ועד אחרון הלקוחות, ובסופי שבוע החל מ-12:00, וגם כן עד שהלקוח האחרון יוצא מהמסעדה. הכתובת המדויקת היא המייסדים 37 זכרון יעקב, והמרכיב העיקרי של הארוחה בה הוא הגיוון: לכמעט כל מנה מתאימים כמה וכמה רטבים, והשף מגיש את המנות לא רק עם הרוטב הנבחר אלא עם עוד כמה רטבים נוספים כדי שניתן יהיה לטעום מהם ואולי לקבל רעיונות לביקור הבא במסעדה. בין הרטבים: ויניגרט מנטה ירוק עם עשבי תיבול ומירין; רוטב עגבניות עם שום, קרם קוקוס ובהרט; ממרח של קשיו, בוטנים, קוקוס, מירין וטריאקי; ועוד.

אורטוריו - כשאמנות וקסם קולינרי נפגשים


אורטוריו היא אחת מאותן מסעדות רומנטיות בצפון שמציעות חוויה רב חושית. המסעדה שוכנת במלון אלמא, ומנתצת בקלילות את התפישה הרווחת לפיה מסעדות של בתי מלון אינן מתעלות לרמה גבוהה, ולא בכדי היא הפכה מייד עם פתיחתה לאחת הבולטות שברשימות מסעדות מומלצות בזכרון יעקב.

המבנה שבו היא והמלון שוכנים הוא בית ההבראה המיתולוגי שתכנן האדריכל זוכה פרס ישראל יעקב רכטר ואשר משקיף על כביש החוף ועל הים התיכון, וכך גם הדרך אליה היא חוויתית. עיצוב הפנים מפגין קונספט מגובש היטב ויוצר שלושה חללים מובחנים וזרימה נכונה ביניהם, ואל כל היופי שמסביב מתווסף התפריט הכשר והממוקד של המסעדה. בין השאר תוכלו ליהנות ב"אורטוריו" מטאבולה פריקי ורימונים, סרדינים חריפים, דג בס סלע על מצע קרם שעועית, "סלט רועש" ומרק דייגים צהוב. כמו כן מוגשות ב"אורטוריו" ארוחות בוקר מושקעות.

אדמה - להתחבר לטבע


אדמה היא אחת מאותן מסעדות שף בצפון המבוססות על חיבור מדויק ונעים במיוחד לטבע ולסביבה. היא שוכנת בגבעת זמארין, מציעה נוף משגע, חצר ובה צמחי תבלין מרנינים ורעננים ותפריט שכולם חומרי גלם מהסביבה, פשטות כובשת וטעמים ייחודיים.

בימים ראשון עד רביעי "אדמה" פותחת את דלתותיה ב-12:00, ובימי חמישי, שישי ושבת כבר ב-9:00. המקום פתוח עד חצות, והכתובת המדויקת היא מעלה הראשונים 8 זכרון יעקב.

עוד מסעדות מומלצות בזכרון יעקב


ישנן כמובן עוד שלל מסעדות מומלצות בזכרון יעקב וביניהן ניתן לציין את איילת וגילי (דוגמה נהדרת לקונספט שמאפיין המון מסעדות בצפון - בישול ביתי שכולו אהבה), נילי בית יין (שכשמו כן הוא, מקום חובה לחובבי המשקה שמשמח לבב אנוש), הלחם מקסים (גן עדן למי שריח מאפה טרי גורם לו אושר, ובקיצור לכולם), דוריס קצבים, בלקוני וברוניתא.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש