מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> בלקסטון רמת גן

בלקסטון רמת גן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ארבע צלעות בייבי טלה רכות, עסיסיות וטעימות שהוגשו כמו מגינות על אורז וצנוברים ייצגו את היבשה. ניכר היה בבשר כי הוא נבחר וטופל בקפידה..." צביקה זייפר מגלה שאיכות וכשרות הולכים יחד באותה הצלחת בבלקסטון, ביסטרו משובח במלון הבוטיק אינדיגו ברמת גן

בדיוק חזרנו מחופשה משפחתית עם הילדים בחו"ל, ואין כמו "לקנח" חופשה כזו, בארוחה משובחת לבד עם האישה שלצידי. הבייביסיטר זומנה, ואנחנו החלטנו שנתפנק במקום אינטימי ושקט ולא במקום המוני. הפור נפל על בלקסטון, ביסטרו קטן ואינטימי השוכן במלון הבוטיק אינדיגו ברמת גן.

בלקסטון משרתת את אורחי המלון וגם פתוחה לקהל הרחב ולעובדי מתחם הבורסה השוקק חיים. כיאה למסעדה הממוקמת במלון בוטיק, בלקסטון מתהדרת במגוון מנות מיוחדות, שרק בשבילן שווה לבקר במסעדה. בתפריט תמצאו מנות בשר ודגים בסגנון צרפתי בשילוב נגיעות מפתיעות מהמטבח הים תיכוני. במקום מגישים גם ארוחות בוקר מפנקות ועסקיות צהריים משתלמות, ובנוסף ניתן לקיים אירועים פרטיים על גג המלון המשקיף על הסיטי של תל אביב.

המסעדה הוקמה על ידי השף קובי עבד, דור שלישי למשפחת מייסדי "שיפודי ציפורה" והבעלים של מסעדת הבשרים הכשרה והידועה "מיתוס". בימים אלו שוקד השף עבד על הקמת מסעדות נוספות, כשרות ומיוחדות במספר ערים ברחבי העולם.

מלך הראשונות כובש בסערה


המסעדה מעוצבת בסגנון מודרני, המראות והתאורה במקום מעניקים אווירה מאוד מזמינה, קלאסית ויוקרתית. אי אפשר לפספס את בר המשקאות המרשים המציע מבחר לא קטן של יינות תוצרת הארץ ויינות בוטיק מובחרים.

הגענו עם חשש קטן האם האוכל הכשר יהיה טעים ומיוחד בדומה למסעדות שף ללא תעודת כשרות, אך מהרגע שנכנסנו לבלקסטון הבנו שכאן איכות וכשרות מוגשים על אותה הצלחת, ללא הנחות וללא התנצלויות. הניחוחות באוויר עוררו את החושים ושמחנו שיצאנו מהבית ושבחרנו במסעדה זו.

מבחר המנות הראשונות גדול ומרשים, כל מנה הייתה נראית יותר טעימה מהשנייה והיה קשה לבחור. סיגלית, מנהלת המשמרת שראתה את הקושי עזרה לנו והמליצה על מנות הפתיחה והקוקטיילים, שהגיעו כולם לשולחן לאחר זמן קצר. היו שם סלט אייסברג וארטישוק צלוי עם אנדיב, שלווה ברוטב מתקתק שיצרו ביחד שילוב טוב של מריר-מתקתק בפה; קרפצ'יו לוקוס עם פלפל ירוק חריף וזיתי קלמטה שנתן לנו טעם ים-תיכוני טרי למנות הפתיחה; פיצה סשימי טונה ששילבה בצק טורטייה עם נתחי טונה אדומה נאה ורוטב ספייסי מיונז, שילוב מיוחד ומקורי שהפתיע אותנו בין בצק הטורטייה ועסיסיות הדג. גולת הכותרת של מנות הפתיחה מבחינתנו היתה מנת קרפצ'יו כבד אווז חם ברוטב חלבה תמרים, בה מצאנו את השילוב האולטימטיבי בין נימוחות הכבד למתיקותו-מרירותו הקלה של רוטב הטחינה סילאן, המוגש על קלי קטן לספיגת הטעמים. הרגשנו שמהמנה הזאת נוכל פשוט לאכול עוד ועוד.

את מנות הפתיחה ליוו שני קוקטיילים מאד מוצלחים. הראשון, נינה, המורכב מוודקה קטל וואן ההולנדית עם אשכולית אדומה וגויאבה, משקה אקזוטי צונן ומרענן, והשני, מרטיני תפוחים מיוחד, עם קציפת חלבון אוורירי ששילב מצוין את טעם התפוח עם אגוז המוסקט.

תחרות בין הים ליבשה


אחרי שהתרשמנו ממנות הפתיחה, ציפינו לראות איך יפתיעו אותנו העיקריות. פילה לברק עם ניוקי תפוחי אדמה בשלושה טעמים היה נציג הים. הדג בושל על הפלנצ'ה בתערובת תבלינים, היה רך ועסיסי והשתלב בצורה מעניינת עם הניוקי ועם הרוטב הלימוני שהוגש לצידו. ארבע צלעות בייבי טלה רכות, עסיסיות וטעימות שהוגשו כמו מגינות על אורז וצנוברים ייצגו את היבשה. ניכר היה בבשר כי הוא נבחר וטופל בקפידה, כפי שמצופה ממסעדה המנוהלת על ידי שף המתמחה בהכנת בשר. אם היינו מגדירים תחרות בין הים ליבשה, כנראה שהתוצאה הייתה שוויון.

למרות שהיינו כבר שבעים ומרוצים, לא ויתרנו על הקינוח ומצאנו מקום בקיבה גם בשבילו. הזמנו סיגר פיצוחים וקינמון ברוטב קאנדו שבכל ביס שמענו איך הבצק מתפצח לו בפה ועושר של טעמים מתפרץ החוצה, פשוט עונג צרוף. בנוסף, דגמנו גם מפרפה חלבה, שהזכיר לנו בגעגועים את רוטב החלבה ממנת כבד האווז.

לנצל כל דקה


בסיום הארוחה המפוארת הזאת לא מיהרנו לחזור הביתה, אלא עלינו לגג המלון והשקפנו על הסיטי של תל אביב בלילה, שכחנו מכל דאגות היום והתמסרנו לאוויר הפתוח. פשוט סיום מושלם לחוויה קולינרית איכותית.

לא פשוט למצוא מסעדות שהן גם טובות, גם מיוחדות, גם איכותיות שלא מתפשרות על דבר, וגם מתאימות לקהל שומר הכשרות. בלקסטון היא בהחלט אחת כזו שמתאימה לכל ההגדרות - מסעדה באווירה אירופאית מיוחדת המתאימה לזוגות אוהבים המבקשים להתפנק ככה סתם באמצע השבוע, לארוחת צהריים עם קולגות ולאירועים פרטיים או עסקיים חשובים.

אפשר להגיד בוודאות שבלקסטון שברה לנו את המיתוס ויש בארץ מסעדות שף כשרות ואיכותיות - מומלץ בחום!